Sony upravuje konzoli Playstation 5, je lehčí ale s horším chlazením
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Sony upravuje konzoli Playstation 5, je lehčí ale s horším chlazením

Sony upravuje konzoli Playstation 5, je lehčí ale s horším chlazením

David Jiránek

David Jiránek

30. 8. 2021 14:00

Sony přišlo s drobnou revizí konzole Playstation 5. Ta je o 300 gramů lehčí na úkor chlazení. První testy odhalují, že zařízení pracuje při vyšších teplotách.

Reklama

Revize konzolí nejsou ničím novým a u v případě aktuální generace se první úpravy samotného hardwaru nezadržitelně blíží. Ačkoliv jsme se zatím nedočkali žádných „Pro“ ani „Slim“ variant, Playstation 5 přesto lze zakoupit ve verzi vcelku odlišné od původní.

Nová verze Playstationu 5 s modelovým označením 1100B se oproti původní (označení 1015B) odlišuje zejména v chladící sestavě. Samotný chladič přišel o podstatnou část žebrování a měděný plát pod heatsinkem zmizel úplně. Výsledkem je o 3-5°C vyšší teplota vzduchu u výstupu a rozdíl 300 gramů.

PS5 heatsinks
i Zdroj: PCTuning.cz
PS5 heatsinks
PS5 fans
i Zdroj: PCTuning.cz
PS5 fans

Lze předpokládat, že interní teploty komponent při vytížení konzole rovněž lehce narostly. Tento fakt by mohl být důležitý zejména z dlouhodobého hlediska. Časem se výkon Playstationu 5 využije na maximum a menší kapacita chlazení může mít za následek zvýšení hlučnosti, případně nižší výkon.

Sony na druhou stranu přišlo i s dobrými změnami. Hlavní ventilátor obdržel mohutnější lopatky, které ovšem při prvních testech rozdíl při chlazení nesrovnaly. Hlučnost a spotřeba se prakticky nezměnila.

PS5 porovnání
i Zdroj: PCTuning.cz
PS5 porovnání

Nová verze Playstationu 5 by dále měla mít lepší příjem Wi-Fi signálu a výrobce také upravil šroub ve stojánku. Austin Evans, který se k nové revizi konzole dostal, si nechal zařízení poslat z Japonska, kde se aktuálně uvádí na trh. Kdy model 1100B dostane do světa zatím není jasné. Modelové číslo naštěstí lze zjistit z krabice.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama