sony-uvadi-na-trh-dva-nove-smartphony-xperia
Novinka Sony uvádí na trh dva nové smartphony Xperia

Sony uvádí na trh dva nové smartphony Xperia

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

19. 3. 2013 15:00 12

Sony představila dva nové smartphony Xperia, a to modely Xperia SP a Xperia L, které by se měly začínat prodávat v doporučených cenách 399 euro (tedy asi  10 200 Kč) a 279 euro (7150 Kč). 

Reklama

Oba telefony disponují dvoujádrovým procesorem Qualcomm. Verze SP by měla být založena na 1,7 GHz čipu MSM8960Pro, zatímco L běží na 1,0 GHz MSM8230 čipu procesoru.

Sony uvádí na trh dva nové smartphony Xperia
i Zdroj: PCTuning.cz

Xperia SP (viz. vrchní foto) nabídne 4,6“ displej s Mobile BRAVIA Engine 2 a rozlišením 1280x768 pixelů, 4G s LTE technologií a 8 megapixelový fotoaparát s HDR a podporou Superior Auto. Hliníkový vzhled by měl být doplněn transparentním prvek v podobě LED světla na lemu telefonů, které bude zobrazovat uživatelem definované barvy pro identifikaci textové zprávy či hovoru. 

Přečtete si více o chytých telefonech, tabletech a aplikacích na ně

Sony uvádí na trh dva nové smartphony Xperia
i Zdroj: PCTuning.cz

Tyto LED můžou také pulsovat podle rytmu pouštěné hudby, nebo se můžou přizpůsobovat současné barvě obrazovky. Levnější Xperia L má také 8 megapixelový fotoaparát s kvalitním snímačem Exmor RS, ale menší 4,3“ displej s rozlišením 854x480 pixelů. Speciální klíč by měl umožnit přechod smartphone z režimu spánku do režimu fotoaparátu během jedné vteřiny a to i když je obrazovka uzamčena, díky tomu nepropásnete žádnou momentku. Oba telefony pracují s operačním systémem Google Android 4.1 Jelly Bean.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama