Spadla klec – hacker odpovědný za leak GTA 6 je za mřížemi
i Zdroj: Wikimedia Commons, the free media repository
Novinka Spadla klec – hacker odpovědný za leak GTA 6 je za mřížemi

Spadla klec – hacker odpovědný za leak GTA 6 je za mřížemi

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

23. 9. 2022 22:05 2

Pamatujte milé děti, hackovat velkou firmu, která dělá na světově známé hře, se nevyplácí. Mohli by si pro vás přijít málomluvní agenti s nabídkou zamřížované dovolené.

Reklama

Pár dní zpět jsme byli svědky masivního úniku informací, videí a kódů z připraveného GTA 6. 90 videí ukázalo dost velkou část ze hry včetně lokací, dabingu a podobně. Samozřejmě pak nastoupil distributor Take 2 a snažili se všemožně zabránit šíření leaku, jenže lavina už byla stržena. Ale zahrávat si s mamutí korporací a vyhlášenou firmou a ještě k tomu věhlasnou herní značkou, to se nevyplácí. A nevyplácí se ani chlubit tím, že jste hackli další firmu, Uber. 

Uber začal spolupracovat s FBI a muži v černých brýlích se pustili do rozmotávání nitek. Je pravděpodobné, že onen hacker je členem nechvalně známé skupiny Lapsus$ , která se nabourala třeba do NVIDIE či Intelu. Pro komunikaci ve skupině používali aplikaci Telegram, jenže ta již byla agenty monitorována. Perličkou je, že onen chytrák je teprve sedmnáctiletý puberťák z anglického Oxfordshire. Vzhledem k jeho věku tak policie neuvádí víc podrobností. Nu, snad mu tohle dobrodružství stálo za to. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama