Špičkový smartphone Vivo X80 Pro 5G s Zeiss foťákem přichází na český trh
i Zdroj: Vivo
Novinka Špičkový smartphone Vivo X80 Pro 5G s Zeiss foťákem přichází na český trh

Špičkový smartphone Vivo X80 Pro 5G s Zeiss foťákem přichází na český trh

David Jiránek

David Jiránek

15. 6. 2022 09:00

Společnost Vivo oficiálně uvádí smartphone X80 Pro 5G na náš trh. Mezi hlavní lákadla nového modelu patří soustava fotoaparátů vyladěná od ZEISS, velká ultrazvuková čtečka otisků prstů a podpora 50W bezdrátového nabíjení.

Reklama

Vivo X80 Pro 5G definuje 6,78palcový LTPO AMOLED displej o rozlišení 3 200 × 1 440 pixelů s obnovovací frekvencí 120 Hz a sample ratem až 300 Hz. Telefon pohání nový Snapdragon 8 Gen 1 doplněný o 12 GB LPDDR5 a 256 GB interního UFS 3.1 úložiště. Smartphone nabídne 80W rychlé drátové nabíjení a 50W bezdrátové dobíjení pomocí standardu FlashCharge. Baterie o kapacitě 4 700 mAh lze dobít za 36 minut.

Fotoaparáty najdeme na zadní straně hned čtyři a byly vyladěny ve spolupráci s firmou ZEISS. Hlavní 50Mpx snímač disponuje ultrazvukovou technologií GNV a snižuje odrazivost a rozptyl světla. Soustava je navíc kryta skleněnou čočkou s vysokou rozpustností pro nízký rozptyl a teplotní drift pro snížení oslnění. Nechybí samozřejmě ani optická stabilizace.

Hlavní optiku doplňuje 48Mpx ultraširoký objektiv, 12Mpx portrétní fotoaparát s gimbalem a 8Mpx periskopický modul s pětinásobným zoomem. Na přední straně nalezneme 32Mpx snímač. Pro lepší zpracování fotek vybavilo Vivo model X80Pro čipem V1+ využívající umělou inteligenci. Čip se také stará o vizuální zážitek při zobrazování a hraní her.

Novinka nabídne také rozměrný 3D ultrazvukový snímač otisků prstů, který je 11,1krát větší než u optických variant. Odemknutí telefonu probíhá během 0,2 sekundy. O chod přístroje se stará nový Android 12 s nadstavbou Funtouch OS 12.

Špičkový smartphone Vivo X80 Pro 5G s Zeiss foťákem přichází na český trh
i Zdroj: Vivo

Uvnitř telefonu dále najdeme stereo reproduktory a například lineární motor umožňující tiché, ale výkonné vibrace s rychlejší odezvou.

Exteriér je zabalen do voděodolného těla s certifikací IP68. Telefon se bude na evropském trhu prodávat v barvě Cosmic Black od 23. června za doporučenou cenu 26 999 Kč. První zájemci získají k telefonu zdarma bezdrátová sluchátka TWS 2 AND Blue v ceně 2 999 Kč, pokud se zaregistrují na webu vivobonus.cz. Akce platí do 17. července.

Telefony Vivo zakoupíte také u našeho partnera CZC.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama