spojene-staty-prodlouzi-licenci-pro-obchodovani-s-huawei
Novinka Spojené státy prodlouží licenci pro obchodování s Huawei

Spojené státy prodlouží licenci pro obchodování s Huawei

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 11. 2019 17:30

Americké ministerstvo obchodu zřejmě zítra o dva týdny prodlouží licenci firmě Huawei, která čínské společnosti umožňuje nakupovat komponenty od amerických podniků, aby tak mohla poskytovat servis zákazníkům. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na zdroj obeznámený se situací.

Reklama

Dočasná všeobecná licence bude prodloužena o 14 dní, tvrdí zpráva. Dvoutýdenní prodloužení je tentokrát značně kratší, než předchozí opakovaný odklad po dobu 90 dnů. Podle zmíněného zdroje však americká vláda pracuje na delším než dvoutýdenním prodloužení licence, které však čelí regulačním překážkám.

Pokud dojde k prodloužení, obnoví se dohoda, která vyprší 18. listopadu. Čínská firma by tak mohla dále dodávat softwarové aktualizace pro své chytré telefony. Washington v květnu společnost Huawei kvůli bezpečnostním obavám zařadil na černou listinu. Obvinil ji, že její zařízení pro telekomunikační sítě čínská vláda využívá ke špionáži. Huawei obvinění ohledně špionáže odmítl.

Situace kolem licence, která se stala klíčovou pákou v obchodních jednáních USA a Číny, je nicméně stále nejasná. Mluvčí společnosti Huawei situaci odmítl komentovat a žádné informace o prodloužení licence zatím neposkytlo ani ministerstvo obchodu Spojených států amerických.

Spojené státy prodlouží licenci pro obchodování s Huawei
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama