Společnost Synology v systému DSM 7.1 Beta konsoliduje dříve představená vylepšení
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Společnost Synology v systému DSM 7.1 Beta konsoliduje dříve představená vylepšení

Společnost Synology v systému DSM 7.1 Beta konsoliduje dříve představená vylepšení

Redakce PCT

Redakce PCT

22. 2. 2022 14:00

Synology vydává betaverzi systému DiskStation Manager 7.1 a přináší tak možnost vyzkoušet si předběžně nové funkce. DSM 7.1 vylepšuje například funkce Active Backup for Business, MailPlus nebo Active Insight přehledy.

Reklama

Verze DSM 7.1 pro NASky od Synology přináší zejména drobná vylepšení, která vycházejí z praxe po uvedení verze 7.0 v průběhu minulého roku. Vedoucí týmu pro správu systémových produktů komentoval vydání takto: „Systém DSM 7.1 představuje důležitý vývojový krok jedné z nejpoužívanějších platforem pro správu dat v tomto oboru. Díky pevným základům vybudovaným v rámci verze 7.0 se nyní můžeme zaměřit na řešení konkrétnějších problémů, na které narazili naši zákazníci při každodenním používání této platformy.“

Významná vylepšení úložiště

Jedním z klíčových vylepšení systému DSM 7.1 je prostředí správy úložiště. Počínaje uvedením portálů agregace souborů se přidávají funkce SMB DFS, umožňující správcům vzájemně propojit několik systémů Synology. Koncovým uživatelům se tak nabízí pohodlnější přístup k souborům, protože si již nemusí pamatovat další adresy.

Nové uživatelské rozhraní představené ve verzi 7.0 bylo dále optimalizováno konsolidací úloh zálohování do přehledu, který správcům nabízí lepší přehled o tom, co se v systému právě děje, a to i v různých uživatelských účtech. U clusterů Synology High Availability si uživatelé nyní mohou prohlížet a spravovat disky v obou systémech z jediné instance nástroje Správce úložiště, což jim usnadňuje údržbu i správu.

Co se výkonu týče, systém DSM již dlouho podporuje ukládání do mezipaměti typu flash, čímž dochází k cenově výhodnému zvýšení výkonu náhodného vstupu/výstupu. Díky schopnosti zrychlit několik svazků úložiště současně tato nová verze dále zvýší výhodnost ukládání do mezipaměti SSD.

Kompletní ochrana systému

Systém DSM 7.1 představuje kompletní zálohování celého systému na té nejzákladnější úrovni. Schopnost klonovat a replikovat celý systém Synology, založená na službě Synology Active Backup for Business, významně zkracuje hodnoty RTO (délka trvání obnovy dat) v případě kompletního zhroucení serveru. Funkce kompletního obnovení systému také představuje rychlý a pohodlný způsob nasazení identicky nakonfigurovaných systémů. 

Vylepšení v celém ekosystému 

Společně s verzí systému DSM 7.1 představuje společnost Synology také několik významných vylepšení aplikací a služeb.

  • Active Backup for Business: řízení šířky pásma, rozšířené funkce monitorování a vytváření sestav a podpora zálohování systému DSM
  • Active Insight: centralizované monitorování aktivity přihlašování a stavy úloh služby Hyper Backup
  • Synology C2 Hybrid Share: snímky na straně serveru umožňující lepší ochranu souborů
  • Directory Server: podpora řadičů domény pouze pro čtení vylepšuje zabezpečení a flexibilitu nasazení
  • Synology Drive: přepracované prostředí pro uživatele mobilních zařízení a vylepšené funkce monitorování a auditů
  • MailPlus: podpora systému Virtual DSM, rozšířené možnosti správy, vylepšení v oblasti importu a migrace
  • Virtual Machine Manager: vylepšení výkonu vstupu/výstupu úložiště a funkce QoS

„Naše neustále se vyvíjející platforma DSM neustále přidává funkce pro nová i stávající nasazení,“ uvedl Weili Lu, produktový manažer pro systém DSM. „Program přístupu k předběžným produktům nám dává možnost úzce spolupracovat s našimi zákazníky, kterým výměnou za cennou zpětnou vazbu nabízí předběžný přístup k novým funkcím.“

Dostupnost

Systém DSM 7.1 Beta a související aplikace a služby budou dostupné od dnešního dne v rámci programu předběžného přístupu společnosti Synology. Zainteresovaným uživatelům nabízíme možnost nainstalovat software s předběžným přístupem do neprodukčních nebo virtualizovaných systémů. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama