stahujete-serialy-z-internetu-velky-pocet-z-nich-je-nakazeny-malwarem
Novinka Stahujete seriály z internetu? Velký počet z nich je nakažený malwarem

Stahujete seriály z internetu? Velký počet z nich je nakažený malwarem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 4. 2019 16:00 14

Analytici zjistili, že kyberzločinci využívají k šíření malwaru nové epizody oblíbených televizních seriálů. Hra o trůny, The Walking Dead a Arrow jsou mezi hackery nejvyužívanější. Tato zjištění přináší nový report Kaspersky Lab nazvaný Game of Threats: Jak kyberzločinci zneužívají televizní seriály k šíření malwaru.

Reklama

Protože se velmi často malware schovává za televizními seriály a jejich nelegálními kopiemi, zaměřila se společnost Kaspersky Lab na tento druh hrozby a prozkoumala nakažené soubory za roky 2017 a 2018. Hackeři v obou letech nejčastěji zneužívali seriál Hra o trůny (Game of Thrones). V loňském roce stál tento seriál za 17 % všech infikovaných pirátských kopií. Hackeři jeho prostřednictvím zaútočili na 20 934 uživatelů. Druhý nejvyšší počet obětí si obrazně řečeno na své konto připsal seriál The Walking Dead s 18 794 nakaženými uživateli. Třetí v pořadí byl Arrow s 12 163 uživateli. Hra o trůny se na prvním místě udržela i přes to, že v minulém roce nevyšly žádné nové díly, a seriál tak nebyl výrazněji propagován jako ostatní seriály.

U všech analyzovaných souborů se distributoři malwaru rozhodli zneužít první a poslední díly každé série. Nejzneužívanějším dílem tak byl například první díl první řady Hry o trůny – Zima se blíží. Po dobu dvou analyzovaných let se objevilo 33 druhů a 505 různým malwarových rodin, které zneužívaly jméno seriálu Game of Thrones. Naproti tomu hororový seriál American Horror Story se zase stal nejefektivnější malwarovou maskou – každý škodlivý soubor maskovaný tímto seriálem se v průměru dostal ke třem uživatelům.

Stahujete seriály z internetu? Velký počet z nich je nakažený malwarem
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Kaspersky Lab

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama