standard-pro-pripojeni-externi-graficke-karty-k-notebookum-znacky-amd-se-jmenuje-xconnect
Novinka Standard pro připojení externí grafické karty k notebookům značky AMD se jmenuje XConnect

Standard pro připojení externí grafické karty k notebookům značky AMD se jmenuje XConnect

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

11. 3. 2016 09:30 7

Před nedávnem jsme Vám přinesli zprávu o tom, že AMD vyvíjí vlastní standard doků pro externí připojení desktopových grafik například k notebookům. Nyní byla tato technologie oficiálně představena a už víme, že se jmenuje AMD XConnect. 

Reklama

XConnect je v podstatě soubor prostředků, které umožňují k vybraným notebookům připojit externí grafickou kartu pomocí portu Thunderbolt 3. AMD původně tuto technologii stavělo jako univerzální standard, ale nyní se zdá, že ji bude možné použít výhradně při použití grafické karty Radeon. Na technologii AMD spolupracovalo se společností Razer, jejíž nový tenký notebook pro hráče Razer Blade Stealth je prvním zařízením, které XConnect podporuje. 

Standard pro připojení externí grafické karty k notebookům značky AMD se jmenuje XConnect
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Na vytvoření XConnect AMD muselo spolupracovat také z konkurenčním Intelem, který stojí za vývojem rozhraní Thunderbolt. Kromě toho, že notebook musí být vybaven rozhraním Thunderbolt 3, jsou nutnou podmínkou pro správné fungování doku nejnovější grafické ovladače Radeon Crimson Edition. Prozatím je novou technologií podporována pouze řada grafik Radeon R9 300 a modely R9 285, 290 a 290X, což hodlá AMD v blízké budoucnosti změnit a rozšířit počet podporovaných grafik pro XConnect. 

Zdroj: AMD

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama