Star Wars: Dark Forces Remaster – vzkříšení klasiky dopadlo skvěle
i Zdroj: Nightdive Studios
Novinka Star Wars: Dark Forces Remaster – vzkříšení klasiky dopadlo skvěle

Star Wars: Dark Forces Remaster – vzkříšení klasiky dopadlo skvěle

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

28. 2. 2024 18:50 2

S remastery se poslední dobou roztrhl ne pytel, ale balón. Některé jsou dobré, některé ujdou, jiné příšerné, ale Dark Forces Remaster naštěstí patří k těm povedeným.

Reklama

A není se čemu divit, jelikož oživení klasiky si vzali na triko hoši z Nighdive Studios, kteří už předvedli, že ví co dělají. Star Wars: Dark Forces vyšlo původně v roce 1995 a byla to výrazně technicky pokročilejší hra než Doom. A nejen technicky, nýbrž i v herní náplni. Nestačilo jenom postřílet všechny nebožáky v bílém brnění (a se slepeckou holí, protože nikdy nic netrefí), ale jako nájemný žoldák Kyle Katarn jste měli za úkol tu ukrást plány Hvězdy Smrti, tu zachránit rukojmí, támhle infiltrovat základnu a odbouchnout ji a podobně. Levely byly velice různorodé a členité, všude létaly lasery, Stormtroopeři hláškovali a hráč byl prostě uvnitř Hvězdných válek. 

A teď si to můžeme všechno zopakovat ve 4K a v mnohem vyšší celkové kvalitě, protože vývojáři ručně překreslili všechny sprity, textury, zcela nově vyrenderovali animace a vůbec remaster vybrousili do oslnivého lesku. Pro milovníky klasiky nechybí možnost přepnutí do původního software módu, stejně jako například v nedávném Tomb Raider Remaster (říkám že se s těmi předělávkami roztrhl Hindenburg). Jediné co zamrzí je cena, 29 EUR za 30 let starou hru je docela dost, i když jde o remaster. Jak to tak bývá, za půl roku bude v akci za polovic. Pak berte.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama