Starfield dostane nativní DLSS, Bethesda pracuje na optimalizaci s AMD, Nvidií a Intelem
i Zdroj: Bethesda
Novinka Starfield dostane nativní DLSS, Bethesda pracuje na optimalizaci s AMD, Nvidií a Intelem

Starfield dostane nativní DLSS, Bethesda pracuje na optimalizaci s AMD, Nvidií a Intelem

David Jiránek

David Jiránek

14. 9. 2023 13:10 34

Bethesda vydala první informace o budoucích aktualizacích vesmírného RPG Starfield. Titul dostane na počítačích podporu například pro ultra široké monitory s poměrem stran 32:9. Zajímavější novinkou ale bude oficiální implementace DLSS.

Reklama

Starfield začátkem září po letech čekání dorazil na konzole Xbox a počítače. Ačkoliv se titul z velké části podařil a odnáší si spíše kladná hodnocení, stále je na čem pracovat. Uživatelé si mimo jiné stěžují na optimalizaci. Titul aktuálně lépe běží na grafikách od AMD, což není překvapivé vzhledem k partnerství mezi Bethesdou a AMD. Ve hře tak najdeme pouze podporu pro FSR2 a nikoliv obdobné technologie od Nvidia a Intelu. To by se ale mělo změnit.

Bethesda na svém webu sdílela novinky, které hra obdrží. Nalezneme zde také podporu pro DLSS od Nvidie. Už dříve vyšlo najevo, že AMD nebrání vývojářům v implementaci této technologie. Tvůrci hry zmínili, že aktuálně spolupracují se všemi třemi hráči na poli grafik – Nvidií, AMD a Intelem v oblasti podpory driverů s cílem zvýšit stabilitu hry a přinést lepší optimalizaci.

Mezi další novinky se zařadí podpora pro monitory o poměru stran 32:9, úprava FOV, kalibrace HDR a změna jasu s kontrastem. Řadu těchto funkcí již nalezneme mezi módy, včetně DLSS 2 a 3. Avšak jejich nativní implementace rozhodně potěší. Hra je navíc nyní dostupná také ve streamovací službě GeForce NOW.

Zároveň bychom se měli dočkat podpory módů na všech platformách včetně konzolí Xbox. Mělo by jít o podobný princip, jaký známe ze Skyrimu a Falloutu 4. Spuštění módů na konzolí je naplánováno na začátek příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama