Starfield můžete hrát ode dneška, dojmy z hraní Phantom Liberty #HRY - 1. září
i Zdroj: CD Projekt
Novinka Starfield můžete hrát ode dneška, dojmy z hraní Phantom Liberty #HRY - 1. září

Starfield můžete hrát ode dneška, dojmy z hraní Phantom Liberty #HRY - 1. září

Martin Zavřel

Martin Zavřel

1. 9. 2023 13:00 73

Podzimní sezóna začíná, včetně nadílky her, načasovaných aby dávalo smysl je nakoupit hráčům pod stromeček. Zkraje měsíce tu máme vysoce očekávané vesmírné RPG od tvůrců Skyrimu. Na paty mu ale šlape návrat do města Night City v přídavku pro Cyberpunk 2077.

Reklama

Zahraniční recenzenti zhodnotili Starfield

“Skyrim ve vesmíru”, i tak někteří popisovali svá očekávání od hry Starfield, nového megalomanského RPG amerického studia Bethesda, které proslulo svými rozmáchlými virtuálními světy, plnými nepovinného obsahu a viděnými z pohledu vlastních očí hráčovy postavy. Ať už se jednalo o jednotlivé díly z fantasy série Elder Scrolls nebo o novější iterace série Fallout, hry těchto tvůrců uměly vždy hráče pohltit rozlehlým světem, plným kuriózních postav, míst, úkolů či situací - ačkoliv ta rozloha, pestrost a svoboda víceméně pokaždé byly na úkor grafické nebo technické kvality. To ale většinou dokázali vyřešit moddeři.

Plná verze hry sice vychází až ve středu 6. září, ale již ode dneška ji mohou hrát majitelé dražší “Premium” edice. Vybraní novináři ji ovšem mohli hrát ještě o dva týdny dříve, takže již včera dodali svoje recenze. Výsledky jsou víceméně podle očekávání a pohybují se zhruba okolo 85% hodnocení, včetně nějakých těch dokonalých či naopak průměrných známek. Pokud se chcete na desítky nebo klidně i stovky hodin ztratit ve vesmíru plném zajímavých planet, postav a situací, hra vás dokáže úspěšně obsloužit. Zároveň se hraje jako poměrně povedená střílečka. Nesmíte ale čekat příliš vysokou kvalitu po stránce grafiky nebo animace. Technicky je tentokrát hra navzdory své rozloze ve velmi dobrém stavu.

Hráli jsme Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

Během návštěvy Gamescom veletrhu se nám povedlo zahrát si také chystaný velký příběhový přídavek Phantom Liberty pro hru Cyberpunk 2077. Původní hra v roce 2020 bourala prodejní rekordy a mnohé okouzlila svojí rozmáchlou vizí velkoměsta budoucnosti i místy velmi osobním příběhem, plným nečekaných zážitků a složitých voleb. Zároveň ale nevyšla zrovna v nejlepším technickém stavu a řada hráčů nebyla spokojená s propracovaností některých herních mechanik. I tyto problémy by měl Phantom Liberty řešit, protože společně s tímto placeným přídavkem ve stejný den do hry dorazí update zdarma na verzi 2.0, vylepšující prakticky všechno, včetně například kritizovaného fungování policie ve hře.

Ti, kterým se původní hra líbila, se ale nejvíc těší na návrat do velmi stylového kyberpunkového velkoměsta a samozřejmě na nové kapitoly příběhu. Z toho, co jsme si mohli zahrát, se máme po této stránce opravdu na co těšit. Mise, kterou jsme vyzkoušeli, obsahovala úvodní zřícení orbitálního raketoplánu s prezidentkou Nových spojených států amerických na palubě - přímo do jedné z nejnebezpečnějších částí města. Vaše mise bude ji zachránit, k čemuž vám bude pomáhat také svérázná netrunnerka s přezdívkou Songbird. Pokud jste viděli film Útěk z New Yorku, máte o zápletce dobrou představu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama