steam-platforma-je-kompletni-vcera-byl-oznamen-steam-controller
Novinka Steam platforma je kompletní. Včera byl oznámen Steam Controller

Steam platforma je kompletní. Včera byl oznámen Steam Controller

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

28. 9. 2013 12:00 9

Tak to máme kompletní. Herní konzole (Steam Machines) běžící na Steam OS ovládané pěkně z pohodlí gauče pomocí nově vyvinutého ovladače. 

Reklama

Tak posledním dílem skládačky byl vlastní ovladač pro herní konzoli. Dává to smysl, Valve si tak vytvořilo vlastní platformu s operačním systémem Steam OS na běžně dostupném hardwaru. K tomu má vlastní ovladač, na který může hry optimalizovat, ale místo kterého můžete hrát klidně s myší a klávesnicí. Nový gamepad je stejný, ale přesto úplně nový. Je to stále gamepad, podobný těm u Xboxu nebo PlayStation. Vzadu je několik tlačítek pro ukazováčky, vpředu dvě „páčky“ pro pohyb a pár tlačítek.

Steam platforma je kompletní. Včera byl oznámen Steam Controller
i Zdroj: PCTuning.cz

A jiné jsou zde třeba právě pomyslné páčky, které byly nahrazeny klikací dotykovou ploškou (speciálním touchpadem) s hmatovou odezvou a vysokým rozlišením. Jak se na něm bude hrát, to teprve uvidíme. Uprostřed ovladače je pak dotykový displej, na kterém se vám mohou zobrazovat zprávy nebo třeba různá tlačítka pro hru. A pokud si myslíte, že zvolené tlačítko aktivujete pouhým dotykem, tak jste vedle.

Steam platforma je kompletní. Včera byl oznámen Steam Controller
i Zdroj: PCTuning.cz

Při hře si totiž na dotykovém displeji můžete tlačítka měnit jednoduchým swipe gestem. Pokud ale ťapnete, nic se nestane. Pod displejem je totiž také spínač a musíte jej tedy úplně zmáčknout, jako běžnou klávesu. Většina her nebyla vyvinuta pro hraní na ovladači a tak bude existovat aplikace, díky které si můžete přenastavit ovládání na ovladač pěkně přehledně. No jsme na vše zvědavi. Tak příští rok.

Zdroj: Steam

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama