Stray Gods je vynikající herní muzikál, Atlas Fallen nabízí letní výlet do pouště #HRY - 11. srpna
i Zdroj: Deck13 Studios
Novinka Stray Gods je vynikající herní muzikál, Atlas Fallen nabízí letní výlet do pouště #HRY - 11. srpna

Stray Gods je vynikající herní muzikál, Atlas Fallen nabízí letní výlet do pouště #HRY - 11. srpna

Martin Zavřel

Martin Zavřel

11. 8. 2023 13:00

Muzikály nejsou rozšířený žánr ani mezi současnými filmy, natož mezi počítačovými hrami. Tím vzácnější je případ, kdy se jeden takový povede. Pokud jste frustrovaní z nepovedeného letního počasí, možná vám náladu spraví výlet do pouště v akčním RPG Atlas Fallen.

Reklama

Nová série týdenních novinek #HRY si bere za cíl jednou týdně stručnou formou nabídnout upoutávku na nejzajímavější aktuální počítačové hry a videohry. S přípravou jeho obsahu pomáhají redakce partnerských herních magazínu Zing.cz a Hrej.cz.

Hvězdný herní muzikál

Ačkoliv by se na první pohled mohlo zdát, že za muzikálově-herním počinem “Stray Gods: The Roleplaying Musical” stojí zdánlivě neznámé australské vývojářské studio Summerfall, jakmile se začnete zajímat o konkrétní jména autorů projektu, nejspíš žasnete, kolik slavných a talentovaných tvůrců se zde sešlo. Od respektovaného hlavního spisovatele Davida Gaidera (mimo jiné například hry Dragon Age nebo KOTOR) přes oceňovaného hudebního skladatele Austina Wintoryho (Journey) až po herce a herečky kalibru Troy Baker, Ashley Johnson, Laura Bailey (všichni tři hráli ve hře The Last of Us Part II) nebo Felicia Day (The Guild).

Nelineární, zhudebněný, filmově vyprávěný příběh připomíná třeba sérii Mýty: antičtí bohové, žijící v moderním světě, mají soudit hlavní hrdinku za to, že údajně zavraždila poslední múzu. Obviněná vysokoškolačka Grace tak má sedm dní, aby využila svoje nově nabyté hudební schopnosti pro zjištění pravdy o smrti Kalliopé. Jak se můžete dočíst v recenzi, je to epický i emotivní zážitek, jaký vám nabídne málokterá videohra.

Výlet do pouště

O něco hůře dopadla jiná srpnová hra, ačkoliv patřila u hráčů mezi nejočekávanější tituly měsíce. Atlas Fallen je akční RPG od německého studia Deck13, které nám v minulosti nabídlo koncepčně velmi zajímavé hry typu The Surge (sci-fi variace na souls žánr) nebo Lords of the Fallen (výrazně stylizovaná fantasy ve stylu souls her). Také tentokrát přišli tito vývojáři se zajímavou variací na svůj oblíbený žánr: ve fantaskní písečné poušti bojujete s magií a bytostmi, které se zhmotňují ze samotného písku.

Jak popisuje recenze, zajímavý koncept ale bohužel poněkud kazí přímočarý nenápaditý příběh, průměrná prezentace a recyklovaná herní náplň, která jako kdyby vypadla z generických vedlejších úkolů v nějaké stohodinové MMORPG hře. Tvůrci si pravděpodobně ukousli až příliš velké sousto a snažili se zaplnil příliš velkou rozlohu hry, nad jejich možnosti. Jádro ale přitom není špatné - samotný soubojový systém je slušný a konkrétně mechanika “klouzání” po písku dokonce výborná. Pokud tedy máte pro tvorbu tohoto studia slabost, je docela dobrá šance, že si hru přeci jen užijete.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama