studie-firefox-nejnebezpecnejsim-prohlizecem
Apple Novinka Studie: Firefox nejnebezpečnějším prohlížečem

Studie: Firefox nejnebezpečnějším prohlížečem

Martin Stančík

Martin Stančík

12. 11. 2009 15:17 12

Na internetu se objevila zajímavá studie porovnávající bezpečnost jednotlivých webových prohlížečů.  

Reklama

Bezpečnost je v dnešní době s tím, jak se útočníci zaměřují na zisk, důležitější než kdy dříve. Většinou si za útok na svůj systém může sám uživatel, který útočníkovi dá prostor. To však nemění nic na tom, že některé plaformy jsou k útokům náchylnější, než jiné. Nová studie společnosti Cenzic se zaměřila na to, jak jsou aplikace postavené a porovnávala informace o jejich bezpečnostních chybách od firem a organizací jako NIST, MITRE, SANS, US-CERT, OSVDB a OWASP.

Studie: Firefox nejnebezpečnějším prohlížečem
i Zdroj: PCTuning.cz

Výsledky jsou tak trochu šokující - nejnebezpečnějším prohlížečem podle nich je Firefox a hned po něm Safari, které ztratilo díky tomu, že byly objeveny chyby v jeho mobilní verzi. Podle tohoto výzkumu je z celkového počtu bezpečnostních děr, které jsou ve všech prohlížečích, 44% ve Firefoxu (přitom má tento prohlížeč jen necelých 30% zastoupení na trhu).

Studie: Firefox nejnebezpečnějším prohlížečem
i Zdroj: PCTuning.cz

Naproti tomu Internet Explorer má prý jen 15% chyb, zatímco ovládá přes 60% trhu. Nejvíce bezpečná je prý Opera s pouhými 6% bezpečnostních rizik. Je však potřeba dodat, že se studie nedívala na celkový počet útoků ani poškozených uživatelů, avšak pouze konstatuje, jaké procento známých bezpečnostních děr ten který prohlížeč může postihnout.
 

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama