Štve vás hlasitá hudba od sousedů? Šikovný programátor má řešení
i Zdroj: Roni Bandini / Hackster.io
Novinka Štve vás hlasitá hudba od sousedů? Šikovný programátor má řešení

Štve vás hlasitá hudba od sousedů? Šikovný programátor má řešení

David Švrček

David Švrček

27. 2. 2024 10:23 19

Běžná situace všech, kteří bydlí v bytech. Od sousedů se ozývá hlasitá hudba do ranních hodin, ale vy s nimi toto nadšení nesdílíte. Jak z toho ven?

Reklama

Programátor Roni Bandini se potýkal s klasickým problémem. Od jeho hlučných sousedů jej obtěžovala hlasitá hudba žánru Reggaeton. Nebyl by to šikovný programátor, kdyby si s tím nedokázal poradit, a proto si pomocí modulu Raspberry Pi vytvořil rušičku, která sama tuto hlasitou hudbu detekuje a ruší reproduktorům, ze kterých hudba hraje, signál. 

Zařízení pohání jednodeskový mikropočítač Raspberry Pi 3 B+, ke kterému je na výstup připojen displej pro vstup USB mikrofon. Pomocí mikrofonu zařízení snímá okolní zvuk a pokud algoritmus, který Roni vyvinul detekuje hlasitou Reggaeton hudbu, začne mechanismus vysílat vlny, které ruší Bluetooth signál, přes který je do reproduktorů přenášena hudba. Zvuk se pak seká, je opožděný a různě zkreslený - nedá se tedy poslouchat. 

Zařízení od Roniho
i Zdroj: Roni Bandini / Hackster.io
Zařízení od Roniho

Zařízení však není dokonalé, i samotný Roni uvádí že nefunguje vždy 100% spolehlivě, navíc musí být umístěno v co největší blízkosti Bluetooth reproduktoru, aby bylo rušení účinné. Jak se však zdá, jedna zeď není žádnou překážkou a Roniho trable s hlasitou hudbou toto sofistikované zařízení řeší. Pokud chcete zjistit blíže, jak toto zařízení funguje, navštivte stránku o projektu na Hackster.io.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama