Superinteligence by mohla dorazit za "pár tisíc dní" - řekl CEO OpenAI
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Copilot AI
Novinka Superinteligence by mohla dorazit za "pár tisíc dní" - řekl CEO OpenAI

Superinteligence by mohla dorazit za "pár tisíc dní" - řekl CEO OpenAI

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

Bleskový rozvoj generativní umělé inteligence v posledních letech vede k otázkám, kdy se dočkáme superinteligence - umělé inteligence, která je chytřejší než člověk.

Reklama

Superinteligence by se mohla objevit mnohem dříve, než si myslíte, a to za “několik tisíc dní”, řekl šéf OpenAI, Sam Altman. V osobním příspěvku, nazvaném The Intelligence Age (věk inteligence), Altman básní o umělé inteligence a o tom, jaký to bude pro lidstvo nástroj pro řešení těžkých problémů. Hovoří také o vzniku superinteligence, která podle Altmana přijde dříve, než se očekávalo. 

Sam Altman, šéf OpenAI
i Zdroj: Magazín Rolling Stone
Sam Altman, šéf OpenAI

O tom, že dalším stupínkem ve vývoji AI bude tzv. obecná umělá inteligence, hovoří spousta jmen z oboru. Šéf společnosti Nvidia, Jensen Huang, si myslí, že tu bude během příštích pěti let, zatímco generální ředitel společnosti Softbank, Masayoshi Son, uvedl jako předpoklad rok 2030. 

Obecná umělá inteligence, anglicky artificial general intelligence (AGI), je definována jako typ AI, která se vyrovná nebo překoná lidské schopnosti ve velkém množství kognitivních úloh. A skláři nebudou mít co žrát.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama