suplik-na-disky-trosku-jinak
Novinka Šuplík na disky trošku jinak

Šuplík na disky trošku jinak

Václav Vlček

Václav Vlček

24. 7. 2008 00:00 12

Klasickým šuplíkům na disky odzvonilo, dneska frčí pohodlné USB rozhraní. Pokud ještě nosíte disky, je Sharkoon QuickPort pro vás ideální!

Reklama

Pamatujete ještě doby, kdy se data nejjednodušeji přenášely pěkně na discích, zakutých pěkně do plastových šuplíků? A ostudu si udělal ten, co ve své mašině neměl příslušný rámeček, případně bláhově podlehl nějaké reklamě nového agresivního výrobce a koupil si nekompatibilní model. Dneska je situace už samozřejmě úplně jiná a při dnešních cenách přenosných USB disků, co se jednoduše zapojí do USB a vejdou do kapsičky i ten nejotrlejší staromilec ustoupil od šuplíkové metody. Jenže občas se přeci jenom najde nějaký ten harddisk, co je potřeba připojit do počítače. A kdo se má s tou zašroubovanou bednou otvírat? Hledat příslušné konektory a SATA kablíky? To přijde vhod celke zajímavá hračka nazvaná QuickPort z produkce Sharkoon, takový malý stojánek na připojení harddisku.



Šuplík na disky trošku jinak
i Zdroj: PCTuning.cz

Sharkoon SATA QuicPort bratru za 455Kč s daní


Funguje sice jenom na SATA modely (ostatně zapojovat a odpojovat klasický PATA konektor by se takhle moc nedalo), zato díky univerzální pozici tam nacpete jak velký 3,5", tak i malý notebookový 2,5" disk . Připojené k počítači to je přes USB port, což zaručí celkem solidní přenosové rychlosti okolo 25MB/s. Škoda, že chybí možnost použít eSATA port, ale člověk nemůže chtít všechno. Součástí balení je i samostatný zdroj pro velké 3,5" disky, co nejdou napájet přímo z USB.



Šuplík na disky trošku jinak
i Zdroj: PCTuning.cz

Sharkoon SATA QuickPort Pro je dražší, vyjde na 875Kč s daní


Pokud si chcete nějakou tu korunu připlatit, je k dispozici i vylepšený model s čtečkou paměťových karet standardu SD/SDHC a MS. Vedle toho má ještě dva další USB porty. Ovšem cena je skoro dvojnásobná, takže už to takový paráda není.


Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama