t-mobile-se-v-ceske-republice-pripravuje-na-prichod-5g
Novinka T-Mobile se v České republice připravuje na příchod 5G

T-Mobile se v České republice připravuje na příchod 5G

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 1. 2017 15:00

Společnost Ericsson nainstalovala koncem roku 2016 v mobilní síti T-Mobile první mikrovlnný spoj s kapacitou až 10 Gbit/s v České republice. Operátor se tak připravuje na budoucí spuštění sítě 5 G, jejíž rozvoj spoje s touto kapacitou umožní.

Reklama

Radiovou linku zajišťuje konkrétně nové zařízení Ericsson MINI-LINK 6352 v konfiguraci 2+0 (dva sdružené vysílače), které propojuje páteřní lokalitu T-Mobile s koncovým LTE vysílačem v Praze o nadprůměrné délce spoje 4,85 kilometru.

„T-Mobile spolupracuje s Ericssonem v České republice již 20 let a dlouhodobě využívá platformu MINI-LINK pro připojení svých základnových stanic,“ uvedl Ľubor Žatko, ředitel rozvoje a výstavby sítí T-Mobile, a dodává: „Zařízení MINI-LINK 6352 přináší spojení s vysokou kapacitou a nízkou latencí – přesně takové parametry budeme potřebovat při výstavbě nových 5G sítí v příštích letech.“

Mikrovlnné spoje se používají k propojení vysílačů mezi sebou nebo vysílačů s lokalitami páteřní sítě v případech, kdy nejsou dostupné optické kabely. Ericsson MINI-LINK 6352 využívá frekvence v pásmu 70/80 GHz, tzv. E-band. Jde o venkovní mikrovlnné zařízení přinášející možnost rychlé výstavby sítě bez potřeby vnitřní instalace. Vestavěný výkonný L2 přepínač poskytuje agregaci a přepínání mezi všemi datovými porty a umožňuje flexibilně připojit jakékoli prvky mobilní sítě.

T-Mobile se v České republice připravuje na příchod 5G
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama