takhle-by-mela-vypadat-referencni-graficka-karta-amd-radeon-r9-370
Novinka Takhle by měla vypadat referenční grafická karta AMD Radeon R9 370

Takhle by měla vypadat referenční grafická karta AMD Radeon R9 370

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

9. 6. 2015 23:00 28

Na twitterovém účtu značky Alienware se dnes objevil snímek odhalující referenční provedení připravované grafické karty Radeon R9 370 od společnosti AMD.

Reklama

Firma Alienware totiž chce kartu zahrnout do konfigurací svých počítačů společně s mobilní grafickou kartou Radeon R9 M390X, jenž se v budoucnu patrně objeví v noteboocích této značky. Ale vraťme se k desktopové kartě Radeon R9 370. Ta nabídne chladič s jednoduchým designem, do něhož je vsazený jeden radiální ventilátor. Tento vzhled značně připomíná vzhled budoucí vlajkové lodi, kapalinou chlazené "Radeon Fury", která bude založená na novém GPU Fiji-XT. Lze tedy očekávat, že v tomto duchu se ponesou všechny referenční karty. 

Takhle by měla vypadat referenční grafická karta AMD Radeon R9 370
i Zdroj: PCTuning.cz

Snímky mobilní i desktopové grafické karty napovídají, že oba modely budou vycházet ze stejného 28nm GPU Curacao. Zásadní rozdíl a pokrok chystané řady oproti předchozí generaci by měl spočívat hlavně v tom, že obě grafiky nabídnout 4 GB grafických pamětí GDDR5 oproti původním 2 GB. To je umožněno díky zavedení 4Gb paměťových čipů. Jak mobilní model Radeon R9 M390X, tak desktopový model Radeon R9 370 by měly dorazit na trh již za několik dní. Jejich specifikace by měly dále zahrnovat také 1280 stream procesorů, 80 TMU a 32 ROP. Paměti budou využívat 256bitovou sběrnici. 

Cena modelu Radeon R9 370 by se podle předcházejících spekulací měla pohybovat někde okolo 6 000 Kč. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama