takto-vypada-pokrok-vyrazte-na-virtualni-nakupy-pomoci-chytreho-telefonu-a-qr-kodu-video
Novinka Takto vypadá pokrok: Vyrazte na virtuální nákupy pomocí chytrého telefonu a QR kódů [video]

Takto vypadá pokrok: Vyrazte na virtuální nákupy pomocí chytrého telefonu a QR kódů [video]

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

24. 6. 2011 11:00 11

Průkopnický projekt v Jižní Koreji by mohl výrazně změnit způsob, jakým nakupujeme. Jakákoli stěna se může změnit ve virtuální obchod.

Reklama

Jak bude svět vypadat za pár let? Na každém rohu technologické vymoženosti, budeme se vznášet a kolem budou běhat zelení mužíčci? Možná, ale to nás v nejbližší době určitě nepotká. Jednou z vychytávek, které můžeme vidět již dnes, je způsob nakupování představený společností Tesco v Jižní Koreji.

Takto vypadá pokrok: Vyrazte na virtuální nákupy pomocí chytrého telefonu a QR kódů [video]
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro zvětšení klikněte

Jihokorejská dvojka, co se obchodních řetězců týče, chce inovacemi a využitím internetu posílit svou pozici. Pomoci jí k tomu má i novinka v podobě Virtual Store, kter je umístěné v místním metru. Mnozí mohou namítnout, že online nákupy potravin nejsou žádnou novinkou a budou mít pravdu, ale tento koncept je trochu jiný a v současné době má mnohem větší šanci se uchytit. A to hlavně díky propojení s reálnou složkou v podobě snímků regálů z běžného marketu, které jsou u jednotlivých produktů označené QR kódy

Tyto kódy uživatel jednoduše naskenuje pomocí k tomu určené OCR aplikace. Poté se mu položka načte do virtuálního košíku a po provedení platby mu bude zboží dovezeno přímo do domu. Tento jednoduchý model je podle Tesca lepší cestou, než stavět spousty nových obchodů. A musíme jim dá za pravdu, kdo z vás by nebral si cestou z práce „naskenovat“ nějaké to zboží a poté se jen počkat, až dorazí? Uvidíme za kolik let se něčeho podobného dočkáme u nás.

Zdroj: MobileDevice.biz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama