tento-4tb-prototyp-od-sandisku-je-nejvetsim-flash-diskem-na-svete
Novinka Tento 4TB prototyp od Sandisku je největším flash diskem na světě

Tento 4TB prototyp od Sandisku je největším flash diskem na světě

Martina Lipertová

Martina Lipertová

9. 1. 2019 13:30

Flash disky patří k těm nejužitečnějším technologickým vynálezům všech dob. Přitom platí, že čím větší, tím užitečnější flash disk je. Společnost Sandisk si tuto přímou úměru uvědomuje a tak předvedla prototyp masivního 4TB USB-C flash disku, který se vám vejde i do malé kapsičky.

Reklama
Tento 4TB prototyp od Sandisku je největším flash diskem na světě
i Zdroj: PCTuning.cz

Flash disk zatím nemá název, stejně jako bližší technické specifikace nebo datum vydání. Jak zmiňuje server The Verge, navíc je dosti ošemetné nazývat ho flash diskem, když má integrovaný USB-C kabel, kvůli němuž by se měl řadit spíše mezi „velmi malé SSD“ než „obrovské flash disky“. Když se ale oprostíme od slovíčkaření, musíme uznat, že se jedná o pozoruhodnou věc. Dovedete si představit, že ve své kapse pohodlně přenášíte 4TB dat?

Je velmi pravděpodobné, že tento flash disk se nikdy nezačne masově vyrábět. Ten samý osud postihl také ultratenký 1TB USB-C flash disk, který společnost představila na loňské CES. Na druhou stranu, když si představíme, že 2TB flash disky stojí okolo 25 tisíc korun, možná je to dobře. Alespoň pro naše peněženky.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama