the-flock-hororova-adventura-ve-ktere-dostanete-pouze-jedinou-sanci
Novinka The Flock: Hororová adventura, ve které dostanete pouze jedinou šanci

The Flock: Hororová adventura, ve které dostanete pouze jedinou šanci

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

15. 8. 2015 18:00 1

I přestože se mnoho vývojářů ohání slovem „originální“, většina her zapadá do klasického mustru herních žánrů, nebo se (v tom lepším případě) rozhodne překročit hranici daného žánru a skloubit v sobě dříve nesloučené herní prvky. Může to být zajímavé, ovšem jen stěží to s klidným srdcem můžeme označit za „originální“. Slovíčko originální se totiž hodí pro tituly jako je The Flock.

Reklama

V květnu roku 2013 představená hororová adventura The Flock se s hráči nebude mazlit. A teď nemyslíme na náročné, avšak spravedlivé herní principy „Souls“ her, ale docela jinou vlastnost. Tou je počet herních životů – na začátku hry totiž dostaneme jeden jediný. A když ho ztratíme, hra pro nás končí. A to bez možnosti restartování. To znamená, že život herní postavy v The Flock je stejně nevratný, jako život člověka z masa a kostí.

Jedinou možností, kterak se v The Flock dostat znovu do hry, bude zakoupení nového klíče. Ani to však není řešení, na něž bychom se mohli spolehnout. Počet klíčů do hry je totiž pevně daný a pokud zásoba vyprší, hra prostě končí. Pro všechny. 

Počet herních klíčů byl stanovený na 215 milionů. Klíče, stejně jako samotnou hru, přitom budeme moci zakoupit nejen on-line, ale i v kamenných obchodech. 

Navýšení klíčů by podle autorů ze studia Vogelsap mohlo nastat pouze ve dvou možných případech – kdyby se hra dostala i na konzole, nebo kdy došlo k odhalení hackera, což by znamenalo navrácení ztracených životů zpět do oběhu, tedy právoplatným majitelům.

The Flock funguje na principu kompetitivních multiplayerových her. Hráči se ujímají jednoho z tzv. „Flocků“ a snaží se pro sebe získávat světelné artefakty a sluneční paprsky. Pokud se vám k těmto věcem podaří dostat jako prvním, změníte se na tzv. „Světlonoše“, což vám dává možnost spalovat ostatní světlušky na prach. Samozřejmě i „světlušky“ mají svůj způsob obrany. Tím je naprosté znehybnění, přičemž se z nich stanou kamenné sochy.

Vydání The Flock se dočkáme už za pár hodin. Stane se tak konkrétně 18. srpna. Hra vyjde pro platformu Windows, Linux a Mac. Cena hry, která se bude prodávat na Steamu a v obchodě Humble Bundle, byla stanovená na 17 eur.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama