thunder-dock-dokovaci-stanice-se-dvema-thunderbolt-porty-od-akitio
Novinka Thunder Dock – dokovací stanice se dvěma Thunderbolt porty od Akitio

Thunder Dock – dokovací stanice se dvěma Thunderbolt porty od Akitio

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

16. 12. 2013 11:00

Akitio, u nás nepříliš známá společnost, která se zabývá především výrobou externích úložišť, nyní přichází s dokovací stanicí Akitio Thunder Dock.

Reklama

Nevím, jestli je označení dokovací stanice zrovna trefné, jedná se spíše o aktivní prvek, který umožní připojení různorodých zařízení. To je možné především díky celé škále užitých portů, které nalezneme na odolném robustním hliníkovém pouzdru Thunder Dock zařízení. 

Thunder Dock – dokovací stanice se dvěma Thunderbolt porty od Akitio
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky Thunder Dock budete mít k dispozici několik hostitelských portů jako je USB 3.0, eSATA a FireWire 800 a samozřejmě také Thunderbolt. Jak z názvu vyplývá Thunder Dock je zaměřen především na použití nových rozhraní Thunderbolt. K dispozici jsou dva porty tohoto typu, které nabídnou rychlost přenosu až 10 Gb/s. Pomocí těchto dvou portů lze přenesení využívat až 6 zařízení. K dispozici jsou také dva eSATA porty s rychlostí až 6 Gb/s, které poslouží především k připojení externích pevných disků. 

Thunder Dock – dokovací stanice se dvěma Thunderbolt porty od Akitio
i Zdroj: PCTuning.cz

Dále můžete využít jedno FireWire 800 rozhraní, které využívá 7W sběrnici. Nechybí samozřejmě ani dva USB 3.0 porty s podporou UASP (USB Attached SCSI). Dokovací stanice má samozřejmě vlastní napájecí adaptér. Propojit ho lze s notebooky, externími disky, diskovými poli či zprostředkovaně s monitorem. Poslouží také například k dobíjení vašeho tabletu, smartphonu či čtečky e-knih. 

Thunder Dock od Akitio je k dispozici za cenu 269 amerických dolarů, což je asi 5 400 Kč.

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama