tisice-internetovych-kavaren-v-cine-bude-uzavreno-aneb-znovu-o-krok-zpet
Internet Novinka Tisíce internetových kaváren v Číně bude uzavřeno aneb znovu o krok zpět

Tisíce internetových kaváren v Číně bude uzavřeno aneb znovu o krok zpět

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

20. 3. 2011 11:00

Nesplňují prý přísná bezpečnostní kritéria a mnohé z nich nedodržují zákaz vstupu mladistvým do 18 let.

Reklama

Nová zpráva čínské vlády tvrdí, že její výkonné orgány v nejbližší době zruší některé z 130 000 internetových kaváren v zemi. Režimu se nelíbí především přístup mladistvých k internetu. Asi před rokem se tak čínská vláda rozhodla zakázat vstup nezletilých do internetových kaváren, neboť se tam mohou dostat k informacím, které by jim prý uškodily. Úsměvné, že?

Tisíce internetových kaváren v Číně bude uzavřeno aneb znovu o krok zpět
i Zdroj: PCTuning.cz

Uzavírání podniků je považováno za součást úsilí Číny kontrolovat svým občanům přístup k internetu a především pak dostupný obsah. Vláda zřejmě plánuje zrušit nezávislé kavárny a zaměří se na propagaci velkých řetězců, které bude snáze kontrolovat.

Podle tiskové agentury Xinhua News Agency přistupuje více než 160 milionů Číňanů k internetu právě prostřednictvím těchto podniků. Populace uživatelů internetu v této zemi se odhaduje na nepředstavitelných 450 milionů a neustále roste, z toho plyne, že zhruba třetina z nich k přístupu na síť využívá právě služby internetových kaváren.

Tisíce internetových kaváren v Číně bude uzavřeno aneb znovu o krok zpět
i Zdroj: PCTuning.cz

Ministerstvo kultury přišlo s údajem, že v celé zemi se nachází přibližně 140 000 internetových kaváren, přičemž asi třetina z nich patří velkým řetězcům. Celkově lze tedy říci, že Čína má nejen nejvíce uživatelů internetu na světě, ale také největší síť podniků nabízejících přístup k internetu. Jaké podniky se budou rušit a kolik jich konkrétně bude plánuje čínské ministerstvo kultury zveřejnit příští měsíc.

Nepřehlédněte:

Zdroj: DT

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama