To je to tvoje Malování: oblíbený program ve Windows dostane zbrusu nové funkce
i Zdroj: Microsoft / Malování press kit
Software Novinka To je to tvoje Malování: oblíbený program ve Windows dostane zbrusu nové funkce

To je to tvoje Malování: oblíbený program ve Windows dostane zbrusu nové funkce

Jakub Fišer

Jakub Fišer

22. 9. 2023 09:00 1

Základní program pro grafické editace Malování (anglicky Paint) je součástí operačního systému od Microsoftu již 38 roků. Ano, je dost dobře možné, že Malování je stejně staré jako vy, neřkuli starší. V nové verzi je k dispozici poměrně zásadní vylepšení.

Reklama

Malování jako takové vypadalo až do Windows 10 stále stejně, jen s lehkými obměnami. S Windows 10 dorazila propracovanější verze Malování 3D a nyní ve Windows 11 byla vylepšena i základní verze Malování.

Nové funkce pro Malování

Před pár dny Microsoft oznámil, že do základní výchozí verze Malování dorazí již velmi brzy nová funkce vrstev, kterou mohou znát uživatelé propracovanějších (a často placených programů), jako je Photoshop od Adobe či Pixelmator.

„Nyní můžete přidávat, odebírat a spravovat vrstvy na plátně a vytvářet tak bohatší a složitější digitální umění. Pomocí vrstev můžete na sebe vrstvit tvary, text a další obrazové prvky,“ uvedl Dave Grochocki, hlavní produktový manažer pro Windows Inbox Apps. Zároveň dodal, že vrstvy dorazí s verzí 11.2308.18.0.

Zkontrolujte si tedy, pokud máte tuto verzi, popřípadě vyšší a můžete si v Malování vychutnat funkci, která je běžně dostupná jen u prémiovějších grafických služeb.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama