Tohle je megalomanství – 444 herních zařízení připojených k jediné TV a zároveň světový rekord
i Zdroj: Guinness World Records
Novinka Tohle je megalomanství – 444 herních zařízení připojených k jediné TV a zároveň světový rekord

Tohle je megalomanství – 444 herních zařízení připojených k jediné TV a zároveň světový rekord

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

4

Sběratelství k obdivu, nebo obsedantní porucha? Nebo spíš vášeň a nadšení pro hry? Tak nebo tak, chlápek žije svůj sen. A to by měl být cíl každého z nás.

Reklama

Ibrahim Al-Nasser ze Saudské Arábie dotáhl svůj koníček až ke světovému rekordu. Dokázal k jediné TV připojit všechny možné konzole, počítače, HDMI sticky a hromadu dalších přístrojů. A dostal se až na číslo 444. Samozřejmě k tomu musel použít několik HDMI switchů, audio přepínačů, upscalerů a navrch pořádný excelovský sešit se schématy. Bez toho by se totiž v celém množství ztratil. Takhle si vyhledá konkrétní stroj a jaké switche je třeba namačkat.

V celém doupěti je prakticky vše, co bylo kdy vyrobeno a dá se na tom pařit. Od první komerční konzole Magnavox Odyssey z roku 1972 až po Playstation 5 Slim. Sběratel ve videu ukazuje, jak to má pěkně zařízené a celá místnost vypadá spíš jako muzeum. Všechny stroje jsou plně funkční a největší pecka jsou v podstatě neviditelné kabely. U 444 strojů! To muselo být naprosté peklo. My nadáváme u organizace kabelů při stavbě PC, ale tohle je úplně jiný level. Není divu, že si Ibrahim vysloužil zápis do Guinessovky. Už jen za ty kabely je to na nějakou cenu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama