toshiba-at10le-a-tablet-s-vykonnym-cipsetem-nvidia-tegra-4
Novinka Toshiba AT10LE-A: Tablet s výkonným čipsetem nVidia Tegra 4

Toshiba AT10LE-A: Tablet s výkonným čipsetem nVidia Tegra 4

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 5. 2013 14:30

Prvním mobilním přístrojem s čipsetem Tegra 4 se stane tablet od společnosti Toshiba. Novinka se bude prodávat pod označením AT10LE-A. Nabídnout by měla desetipalcový displej s rozlišením 1920 × 1080 px nebo 2560 × 1600 pixelů. Nekompromisní výkon zajistí čtyřjádrový procesor od nVidie.

Reklama

Nepřehlédněte:

SONIC THE HEDGEHOG: KLASIKA Z DEVADESÁTÝCH LET VYŠLA PRO ANDROID A IOS

Toshiba AT10LE-A pravděpodobně také nabídne klávesnicový dok podobný Transformeru. Operačním systémem se stane Android 4.1.2 Jelly Bean. Tablet by se mohl začít prodávat do konce druhého čtvrtletí letošního roku. Oficiálně potvrzeno ale nebylo zatím vůbec nic.

Čtyřjádrový procesor Tegra 4 je postaven na moderní mikroarchitektuře ARM Cortex-A15. Podobně jako starší čip si i on zachoval páté pomocné jádro, které je aktivní v pohotovostním režimu a nezatěžuje tak příliš baterii. Novinkou je podpora LTE, a to díky programovatelnému modulu Icera i500, který je proti tradičním modemům o 40 procent menší.

GPU (Graphics Processing Unit) se potom chlubí počtem 72 jader. Toshiba AT10LE-A by tedy měla mít dostatek výkonu, aby bez problémů rozběhala nejnáročnější hry.

Toshiba AT10LE-A: Tablet s výkonným čipsetem nVidia Tegra 4
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techreviewinfo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama