toshiba-prodava-cast-divize-pameti-konsorciu-bain-capital-za-18-miliard-dolaru
Novinka Toshiba prodává část divize pamětí konsorciu Bain Capital za 18 miliard dolarů

Toshiba prodává část divize pamětí konsorciu Bain Capital za 18 miliard dolarů

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

29. 9. 2017 11:00 6

Společnost Toshiba včera podepsala smlouvu s konsorciem vedeným společností Bain Capital, kterému tím prodala část své divize pamětí za částku 18 miliard dolarů (téměř 400 miliard Kč).

Reklama

Konsorcium, které zastřešuje Bain Capital, zahrnuje korejského paměťového giganta SK Hynix, který do akvizice Toshiba Memory Corp. zainvestoval téměř 20 % z celkové částky. Dalšími členy konsorcia ale jsou také značky jako Apple a Dell.

Toshiba Corporation, tedy bývalá mateřská společnost Toshiba Memory Corp. si i nadále drží 40,2% podíl divize pamětí, což společně s japonskou společností Hoya Corporation, která vlastní 9,9% podíl, tvoří 50,1% vlastnictví pro domácí japonské společnosti. 49,9% podíl Bain Capital má do budoucna zajistit finanční prostředky pro zvýšení konkurenceschopnosti zejména vůči Western Digital. 

Toshiba prodává část divize pamětí konsorciu Bain Capital za 18 miliard dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

 

O chytrý tah se jedná i ze strany značek Dell a Apple, které se obávaly zvýšení cen DRAM a NAND flash v případě, že Toshiba Memory padne do rukou firmě Western Digital, která již vlastní třeba společnost SanDisk. 

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama