toshiba-umi-promenit-kterykoliv-externi-disk-na-bezdratovy
Novinka Toshiba umí proměnit kterýkoliv externí disk na bezdrátový

Toshiba umí proměnit kterýkoliv externí disk na bezdrátový

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

19. 3. 2014 20:00 1

K malé krabičce připojíte flashku, SSD nebo externí plotnový disk. Ta se pak postará o to, abyste se po připojení k vytvořené bezdrátové síti dostali na toto datové úložiště.

Reklama

Pokud si občas postesknete, že všechno je dnes bezdrátové, ale vy si musíte k notebooku nebo jinému zařízení připojovat externí disk kabelem (protože třeba nemáte bezdrátový disk), je tu řešení.

Jmenuje se Canvio Wireless Adapter a prodává jej firma Toshiba. Tento adaptér je poměrně malý, jeho rozměry jsou 63 × 48 × 10 mm a váží 24 gramů. Pro napájení je použit micro-USB konektor, je tedy možné jej napájet třeba z externí baterie pro mobilní telefon.

Toshiba umí proměnit kterýkoliv externí disk na bezdrátový
i Zdroj: PCTuning.cz

Externí disk (2,5 nebo 3,5palcový, externí SSD nebo i flashku) pak stačí připojit do druhého, plnohodnotného konektoru USB 2.0 a připojit se. Bezdrátová síť je standardu 802.11b/g/n a rychlost přenosu dat může dosahovat 300 Mb/s. Přes WiFi se k disku může připojit najednou několik uživatelů a to jak z počítačů, tak i chytrých telefonů a tabletů s Androidem a iOS, pro které je dostupná potřebná aplikace.

Canvio Wireless Adapter se umí připojit k bezdrátové síti s internetem, čímž nepřijdete o možnost být na internetu, pokud jste připojeni na síti vytvořené bezdrátovým adaptérem. Asi se ptáte, kolik taková hračka může stát. Je to 80 dolarů, tedy skoro 2 000 Kč.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama