tp-link-ap500-dvoupasmovy-wifi-pristupovy-bod-o-rychlosti-1-900-mbit-s
Novinka TP-Link AP500: dvoupásmový WiFi přístupový bod o rychlosti 1 900 Mbit/s

TP-Link AP500: dvoupásmový WiFi přístupový bod o rychlosti 1 900 Mbit/s

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 12. 2016 09:30

Na českém trhu se objevu WiFi přístupový bod AP500, který dokáže ve dvou pásmech přenášet data celkovou rychlostí až 1 900 Mbit/s. Novinka společnosti TP-Link je založena na standardu 802.11ac, obsahuje dvoujádrový procesor s taktem 1,0 GHz a měla by nabídnout kvalitní pokrytí díky třem odnímatelným anténám.

Reklama

Přístupový bod AP500 umožňuje bezdrátové připojení v pásmech 2,4 GHz a 5 GHz kombinovanou rychlostí až 1 900 Mbit/s (1 300 Mbit/s v pásmu 5 GHz a 600 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz). Zatímco běžné úlohy jako e-mail nebo procházení internetu probíhají v pásmu 2,4 GHz, pásmo 5 GHz slouží pro náročnější činnosti.

AP500je vybavený třemi odpojitelnými anténami, které lze optimálně rozmístit pro dosažení maximálního pokrytí. Technologie tvarování signálu (tzv. beamforming) navíc soustředí signál směrem k jednotlivým připojeným zařízením. Srdcem zařízení je dvoujádrový procesor Broadcom s taktem 1,0 GHz, který má zajistit dostatečný výkon pro připojení většího počtu koncových bodů a zpracování různých úloh současně díky dělení zátěže mezi obě jádra.

Novinku TP-Link lze připojit v různých bezdrátových režimech. Vedle základní funkce přístupového bodu připojeného prostřednictvím LAN k routeru pro vytvoření WiFi sítě může fungovat i jako opakovač signálu pro zvětšení dosahu sítě, případně prostřednictvím standardního Ethernetového konektoru RJ45 poslouží jako WiFi adaptér pro gigabitové připojení zařízení, která nemají vlastní bezdrátový modul. Umožňuje také vytvořit více různých samostatných sítí v režimu Multi-SSD, např. pro různé typy uživatelů či zařízení nebo pro zřízení přístupu pro hosty bezpečně izolovaného od zbytku sítě.

V ČR se přístupový bod TP-Link AP500 prodává zhruba od 4 600 Kč s DPH. Vyplývá to z informací nákupního rádce heureka.cz.

TP-Link AP500: dvoupásmový WiFi přístupový bod o rychlosti 1 900 Mbit/s
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TP-Link

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama