TP-Link Archer AX23 je nový dvoupásmový router s Wi-Fi 6
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka TP-Link Archer AX23 je nový dvoupásmový router s Wi-Fi 6

TP-Link Archer AX23 je nový dvoupásmový router s Wi-Fi 6

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 8. 2021 15:52

Společnost TP-Link představuje novinku v podobě bezdrátového routeru Archer AX23 s podporou standardu Wi-Fi 6 (802.11ax) a maximální rychlostí přenosu dat do 1,8 Gb/s.

Reklama

Z této rychlosti dosahuje Archer AX23 celkem 1 201 Mbit/s ve frekvenčním pásmu 5 GHz a zbývajících 574 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz. Přenášet data v obou pásmech je možné souběžně, přičemž ve 2,4GHz pásmu můžete provádět méně náročné on-line aktivity, jako je čtení e-mailů či prohlížení webových stránek, v 5GHz pásmu potom můžete hrát hry či streamovat 4K video.

Mezi přítomné technologie patří například OFDMA pro komunikaci s více koncovými zařízeními současně. A už samozřejmostí je pak Beamforming, tedy technologie modelování paprsku, která by měla zvyšovat rychlost i efektivitu připojení koncových zařízení. K dispozici je i podpora IPTV, která pracuje se stávajícími funkcemi TV přes internet.

AX1800
i Zdroj: PCTuning.cz
AX1800

Router patří do rodiny zařízení TP-Link, která lze kombinovat v rámci sjednoceného meshového ekosystému s názvem OneMesh. Používat lze například s extendery OneMesh pro plynulé pokrytí celé domácnosti a „bezešvý“ roaming signálů. 

Novinka se dále chlubí vysokou úrovní zabezpečení s šifrováním dle standardu WPA3 a součástí jsou například bezpečnější šifrování hesel Wi-Fi sítí nebo vylepšená ochrana proti útokům hrubou silou. K možnostem zabezpečení patří i funkce rodičovské kontroly.

V neposlední řadě je třeba zmínit ještě mobilní aplikaci pro Android nebo iOS s názvem Tether, pomocí které můžete jednoduše spravovat veškerá nastavení routeru v českém i slovenském jazyce. To je samozřejmě možné také prostřednictvím intuitivního webového rozhraní.

Router TP-Link Archer AX23 se v České republice prodává za 1 799 korun včetně daně
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama