tp-link-archer-c6u-je-nova-varianta-routeru-s-usb-portem
Novinka TP-Link Archer C6U je nová varianta routeru s USB portem

TP-Link Archer C6U je nová varianta routeru s USB portem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 9. 2020 16:00 4

Společnost TP-Link představuje nový bezdrátový gigabitový router Archer C6U, jenž podporuje standard AC1200 a ve dvou pásmech nabízí slušnou rychlost připojení i v 802.11 ac.

Reklama

TP-Link Archer C6U by měl zákazníkům nabízet stabilní připojení k bezdrátové síti, a to mimo jiné i díky čtveřici externích a jedné interní anténě, jež slibují optimální úroveň pokrytí. A to v kombinaci s technologií Beamforming (modelování paprsku), která poskytuje širší bezdrátové pokrytí lepším zaměřením koncových zařízení.

Rychlost přenosu dat ve dvou pásmech dosahuje téměř 1 200 Mbit/s, z toho v pásmu 2,4 GHz maximálních 300 Mbit/s a v pásmu 5 GHz 867 Mbit/s. Taková rychlost už je dostatečná pro souběžné připojení více koncových zařízení, videohovory, hraní on-line her či streaming videa ve vysokém rozlišení.

Maximální rychlosti lze dosáhnout i s využitím kabelového připojení pomocí gigabitových ethernetových portů. Přes kabel rychle a stabilně připojíte třeba stolní počítače, smart televizory či herní konzole. Pro externí paměťová zařízení a úložiště pak slouží integrovaný port typu USB 2.0, pomocí kterého můžete rychle sdílet soubory, fotografie a videa. Fungování většího množství souběžných připojení napomáhá i technologie MU-MIMO, která redukuje latenci sítě i její přetížení.

 TP-Link Archer C6U je nová varianta routeru s USB portem
i Zdroj: PCTuning.cz

Specialitou ruteru TP-Link Archer C6U je možnost jeho využití v režimu přístupového bodu. Kabelovou síť můžete díky tomu sdílet s dalšími bezdrátovými zařízeními a usnadnit tak jejich přístup k internetu. Za zmínku stojí také již tradiční možnost snadného nastavení a správy prostřednictvím mobilní aplikace Tether, dostupné v češtině i slovenštině pro operační systémy Android a iOS.

TP-Link Archer C6U se v tuzemských obchodech dá zakoupit zhruba za 1 200 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama