TP-Link Deco X20-DSL a Deco X20-4G: mesh systém s vestavěným VDSL a LTE modemem
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka TP-Link Deco X20-DSL a Deco X20-4G: mesh systém s vestavěným VDSL a LTE modemem

TP-Link Deco X20-DSL a Deco X20-4G: mesh systém s vestavěným VDSL a LTE modemem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 8. 2021 15:23

Společnost TP-Link představuje dva nové mesh systémy z řady Deco, které zajistí pokrytí Wi-Fi signálem po celém domě nebo firmě.

Reklama

Deco X20-DSL představuje řešení v případě, kdy je potřeba pokrýt prostory Wi-Fi signálem a hlavním připojením k internetu je VDSL linka telekomunikačního operátora. Zároveň je vhodná do míst, kde jsou potíže s rovnoměrným rozložením signálu, jako jsou rozlehlejší nebo patrové domy či kanceláře, kde signál od routeru nedosáhne do všech koutů interiéru.

Podle TP-Linku Deco X20-DSL dokáže eliminovat slabé oblasti díky silnějšímu Wi-Fi signálu (Wi-Fi 6), který se propojuje díky Mesh technologii s dalšími jednotkami umístěnými v interiéru. Propojené jednotky pak vytvářejí jednu síť se stejným názvem. Tím odpadá nekomfortní střídání různých sítí tak, jak tomu je například u opakovačů signálu.

Deco X20-DSL
i Zdroj: PCTuning.cz
Deco X20-DSL

Obdobou předchozího mesh systému je Deco X20-4G, poskytující přístup k internetu kdekoliv je to možné, jen s tím rozdílem, že zdrojovým připojením není VDSL, ale datová 4G síť mobilního operátora. Jednotka tak udržuje internetové připojení pomocí SIM karty a brány 4G+modemu, a následně šíří dále opět prostřednictvím Wi-Fi 6 s technologií TP-Link Mesh.

Deco X20-DSL
i Zdroj: PCTuning.cz
Deco X20-DSL

Kvalitního internetového připojení je tak možné dosáhnout všude, kde je dostupná mobilní síť 4G/LTE, a podporuje i starší 3G technologii (s nižší rychlostí). Lze tak signálem pokrýt chaty, chalupy, farmy nebo sklady. Pokud jste již vybavení sítí s mesh jednotkami Deco, se kterými Deco X20-4G umí spolupracovat, tak je možné danou síť zajistit rezervním připojením přes 4G v případě výpadku hlavní linky.

Jednotky Deco lze spravovat přes mobilní aplikaci Deco pro Android a iOS v českém i slovenském jazyce. Soukromí uživatelů pak ochrání bezpečnostní řešení HomeShield. 

Cena

Deco X20-DSL lze zakoupit za 3 999 korun včetně daně. Deco X20-4G přijde na 6 999 korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama