TP-Link JetStream TL-SX3008F: Osmiportový switch s připojením 10G
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka TP-Link JetStream TL-SX3008F: Osmiportový switch s připojením 10G

TP-Link JetStream TL-SX3008F: Osmiportový switch s připojením 10G

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 7. 2021 14:11

Společnost TP-Link představuje nový stolní switch (přepínač) JetStream TL-SX3008F, který je vybavený 8 porty SFP+ s rychlostí 10 Gbit/s a je integrovaný do platformy Omada SDN.

Reklama

Novinka by měla poskytovat širokopásmové připojení s vysokou propustností a přepínací kapacitou 160 Gbit/s bez blokování. Díky podpoře statického směrování je tok dat směrovaný po lokální síti, a tímto způsobem tak je zajištěno efektivnější využívání síťových prostředků. ¨

Platforma Omada SDN (softwarově definovaných sítí) je novinka TP-Linku, jejímž účelem je integrace koncových zařízení (switchů, přístupových bodů a routerů) pod centralizovanou cloudovou správu. Výsledkem je síť spravovaná z jednoho rozhraní, které si administrátor otevře, ať už se nachází kdekoliv. Právě pod tuto platformu je integrován i nový JetStream TL-SX3008F.

Kromě toho switch (přepínač) podporuje spoustu funkcí ve vrstvách L2+ a L3, díky čemuž je možné vytvořit robustní síť, jež může být efektivním řešením pro podniky různých zaměření a velikostí. Výrobce dále zmiňuje i bezpečnostní funkce včetně vázání na adresy IP-MAC-Port-VID, zabezpečení portů, Storm Control či DHCP Snooping. Součástí výbavy je i integrovaný seznam typických útoků DoS či funkce řízení přístupu. A to z bezpečnostních funkcí není zdaleka všechno.

JetStream TL-SX3008F
i Zdroj: PCTuning.cz
JetStream TL-SX3008F

Díky technologii Quality of Service (QoS) je možné datům hlasových a video aplikací přiřadit vyšší prioritu na základě různých faktorů, jako jsou IP adresa, MAC adresa, číslo UDP portu a další vlastnosti. Díky QoS se je možné spolehnout na to, že hlasové a video aplikace poběží bez přerušování, a to i když se nedostává šířky pásma.

Cena switche TP-Link JetStream TL-SX3008F se pohybuje kolem částky 6 000 korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama