TP-Link představuje bezdrátový router Archer C64
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka TP-Link představuje bezdrátový router Archer C64

TP-Link představuje bezdrátový router Archer C64

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 7. 2021 09:43 2

Společnost TP-Link představuje na trhu novinku v podobě AC1200 bezdrátového routeru Archer C64 s podporou standardu Wi-Fi 5 (802.11ac Wave 2) a maximální rychlostí přenosu dat do 1 267 Mbit/s.

Reklama

Z této rychlosti dosahuje novinka celkem 867 Mbit/s ve frekvenčním pásmu 5 GHz a zbývajících 400 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz. Přenášet data v obou pásmech je možné souběžně, přičemž ve 2,4GHz pásmu můžete provádět méně náročné on-line aktivity, jako je čtení e-mailů či prohlížení webových stránek, v 5GHz pásmu potom klidně hrajte on-line hry nebo streamujte video.

Díky podporované technologii Smart Connect jsou klienti směrováni do méně vytíženého pásma, optimalizaci časového využití pak má na starosti další technologie s názvem Airtime Fairness. Nový TP-Link Archer C64 podporuje také technologii s názvem MU MIMO, jež dosahuje dvojnásobné účinnosti díky komunikaci se dvěma zařízeními současně bez kompromisů v rychlosti. A navíc tu máme ještě Beamforming, tedy modelování paprsku, což je funkce, která zajišťuje efektivní bezdrátové připojení.

Archer C64
i Zdroj: PCTuning.cz
Archer C64

Router Archer C64 můžete snadno přepnout do režimu AP (access point) čili přístupového bodu, což znamená, že ze stávající kabelové sítě můžete rázem vytvořit síť bezdrátovou. Součástí „balení“ jsou i gigabitové ethernetové porty (1 WAN + 4 LAN).

Novinka se dále chlubí šifrováním dle standardu WPA3 i mobilní aplikaci pro Android nebo iOS s názvem Tether, pomocí které můžete v češtině i slovenštině jednoduše spravovat veškerá nastavení routeru. To je samozřejmě i nadále možné také prostřednictvím webového rozhraní.

Cena routeru je stanovena na 999 korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama