trailer-na-novy-3dmark-ukazuje-moznosti-a-budoucnost-directx-11
Apple Novinka Trailer na nový 3DMark ukazuje možnosti a budoucnost DirectX 11

Trailer na nový 3DMark ukazuje možnosti a budoucnost DirectX 11

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

3. 12. 2012 16:00 19

Nový 3DMark bude mít několik sérií testů, které budou určeny pro mobilní platformy, domácí počítače a notebooky a ty nejnáročnější pro nejvýkonnější počítače planety.

Reklama

První informace, které víme o novém 3DMarku, jsou ty o podpoře všech operačních systémů. Nový benchmark bude totiž mít i speciální test pro mobilní operační systémy, které se budou moci porovnávat mezi sebou. Poprvé se tak můžou postavit iPad proti tabletům s Androidem, Windows RT a iPhone proti chytrým telefonům s operačním systémem Android. Tento test se jmenuje Ice Storm a obsahuje dvě grafické části zaměřené na otestování GPU a jednu fyzikální část pro CPU. Na platformě Windows je postaven na enginu DirectX 11 s limitací Direct3D v 9. úrovni (což by mělo být DirectX 9). Na mobilních platformách pak běží pod OpenGL ES 2.0.

Trailer na nový 3DMark ukazuje možnosti a budoucnost DirectX 11
i Zdroj: PCTuning.cz

Další série testů je určena pro běžné domácí počítače a notebooky. Skupina těchto testů se jmenuje Cloud Gate a je zaměřena na počítače s grafickými kartami a podporou nanejvýš DirectX 10. Opět je zde stejné rozlišení testů, čili dva grafické a jeden fyzikální. Ten už je určen jen pro platformu Windows.

Posledním testem je Fire Strike, ke kterému byl dnes uveden trailer. Tato série testů bude nejnáročnější a je pro nejvýkonnější počítače. Budou prověřeny všechny grafické karty i procesory, které bude mít systém k dispozici. Je zde použita teselace v nejvyšší možné míře, dynamické stíny a částicové osvětlování, simulace kouřů a kapalin a další post-process efekty, kterými jsou například hloubka ostrosti, odrazy optiky apod. Trailer, který je výše, byl vyrenderován v rozlišení 2560 × 1440 pixelů. Pokud jej chcete přehrát na v tomto rozlišení, stačí jej přepnout ne Původní (Original).

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama