transferjet-usb-dongle-od-toshiba-zajisti-bezdratovy-prenos-rychlosti-az-375-mb-s
Novinka TransferJet USB Dongle od Toshiba zajistí bezdrátový přenos rychlostí až 375 Mb/s

TransferJet USB Dongle od Toshiba zajistí bezdrátový přenos rychlostí až 375 Mb/s

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

21. 12. 2013 10:00 4

V současnosti jsou nejvyužívanějšími prostředky k bezdrátovému přenosu dat technologie Wi-Fi a Bluetooth, obě dvě technologie ale nepatří zrovna k nejrychlejším.

Reklama

Proto nyní Toshiba přichází s TransferJet. Jedná se o USB adaptér (Dongle), který vašemu tabletu či smartphonu či umožní přenášet data do PC či notebooku vzduchem rychlostí až 375 Mb/s. 

Jeden adaptér má na svém těle klasický velký USB 2.0 konektor a lze ho připojit k jakémukoliv běžnému počítači či notebooku. Druhý je potom vybaven micro-USB konektorem, který je určen pro vsunutí do mobilního zařízení. 

TransferJet USB Dongle od Toshiba zajistí bezdrátový přenos rychlostí až 375 Mb/s
i Zdroj: PCTuning.cz

Vysoká přenosová rychlost TransferJet je bohužel vykoupena krátkým dosahem, což je hlavním negativem oproti Bluetooth nebo Wi-Fi připojení. Jinými slovy, pomocí TransferJet Dongle je možné přenášet data pouze na vzdálenost několika centimetrů. 

Dalším omezením USB adaptéru s kódovým označením TG-UA00A je potom podpora operačních systému. Aby "Dongles" fungovaly, musí být na pevném PC či notebooku nainstalován operační systém Windows 7 nebo 8 a mobilní zařízení musí být opatřeno OS Android ve verzi 4.0 – 4.2.

TransferJet USB Dongle od Toshiba zajistí bezdrátový přenos rychlostí až 375 Mb/s
i Zdroj: PCTuning.cz

Nasnadě je tedy, zda se vyplatí kupovat bezdrátový adaptér, který funguje ještě na kratší vzdálenost a stejně rychle jako klasický USB kabel. Když navíc použijete USB 3.0 kabel, můžete dosáhnout dokonce ještě vyšší přenosové rychlosti. Zařízení tedy nadchne snad jen lenochy, kteří nechtějí stále připojovat a odpojovat USB kabel.

Zda se tento rozporuplný vynález uchytí, je značně spekulativní. Poslední otázkou je cena, ta se pohybuje v přepočtu okolo 28 euro, což je asi 775 Kč. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama