trzby-blackberry-znovu-prudce-klesly
Novinka Tržby BlackBerry znovu prudce klesly

Tržby BlackBerry znovu prudce klesly

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 6. 2016 07:00 4

Tržby kanadského výrobce chytrých telefonů BlackBerry v prvním čtvrtletí finančního roku dál prudce klesly a firma zůstala třetí kvartál po sobě ve vysoké ztrátě.

Reklama

Společnost uvedla, že tržby v období od března do května jí v meziročním srovnání klesly o 35 procent na 424 milionů dolarů (deset miliard Kč). Čistá ztráta po započítání odpisů a nákladů na restrukturalizaci dosáhla 670 milionů dolarů, bez zahrnutí jednorázových položek ale firma registrovala mírný zisk, a to 14 milionů dolarů. V předešlém čtvrtletí utrpěl výrobce čistou ztrátu 238 milionů dolarů, o rok dříve měl naopak zisk, který činil 68 milionů dolarů.

BlackBerry, původně Research In Motion, bylo kdysi průkopníkem chytrých telefonů a jeho přístroje měli v oblibě zejména manažeři. V posledních letech však firma na trhu výrazně zaostává za přístroji s Androidem a také za iPhony.

Svůj první smartphone se systémem Googlu kanadská společnost uvedla na trh loni v listopadu. Model s označením Priv ji však trn z paty nevytrhl. Nejen kvůli tomu se BlackBerry rozhodlo změnit svůj podnikatelský záměr a začalo se více soustředit na vývoj softwaru pro zabezpečení a správu zařízení na firemních sítích.

Zdroj: BB

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama