trzby-intelu-za-3-ctvrtleti-dosahly-vyse-13-5-miliardy-dolaru
Novinka Tržby Intelu za 3. čtvrtletí dosáhly výše 13,5 miliardy dolarů

Tržby Intelu za 3. čtvrtletí dosáhly výše 13,5 miliardy dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 10. 2012 14:00 21

Americká společnost Intel zveřejnila hospodářské výsledky za třetí čtvrtletí. Na tržbách dosáhl největší výrobce polovodičů na světě 13,5 miliardy amerických dolarů, čímž předčil dosavadní očekávání analytiků. Ti predikovali tržby ve výši maximálně 13,2 miliardy dolarů.

Reklama

Intel vykázal provozní zisk ve výši 3,8 miliardy, čistý zisk byl 3 miliardy. Čistý zisk na jednu akcii (EPS) činil za třetí čtvrtletí 58 centů. Ve srovnání se 2. čtvrtletím vzrostl čistý zisk společnosti o pět procent.

Provozní aktivity firmě vygenerovaly částku 5,1 miliardy dolarů. Na zpětný odkup akcií Intel vynaložil 1,2 miliardy dolarů a na dividendách vyplatil 1,1 miliardy dolarů.

„Naše výsledky dosažené ve třetím čtvrtletí odrážejí setrvale obtížné ekonomické podmínky,“ řekl generální ředitel Intelu Paul Otellini a dodal: „Svět počítačové techniky se ocitl uprostřed období revolučních inovací a kreativity. Svůj pohled upíráme do čtvrtého čtvrtletí a těší nás pokrok v oblasti ultrabooků a telefonů, přičemž jsme také nadšeni množstvím tabletů postavených na našich čipech, které se aktuálně objevují na trhu.“

Tržby Intelu za 3. čtvrtletí dosáhly výše 13,5 miliardy dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama