twitch-nakonec-kupuje-amazon-ne-google
Apple Novinka Twitch nakonec kupuje Amazon, ne Google

Twitch nakonec kupuje Amazon, ne Google

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 8. 2014 23:00

Dohody s Googlem padly. Twitch přejde pod křídla Amazonu. Americká internetová společnost za službu postavenou na streamování herních videí zaplatí 970 milionů dolarů, tedy zhruba 20,5 miliardy korun.

Reklama

Ještě v květnu se spekulovalo, že Twitch získá videoportál YouTube, který patří firmě Google. Dnes už je ale všechno jinak. Generální ředitel Twitche Emmett Shear si nakonec plácl s Jeffem Bezosem, šéfem Amazonu.

„Vybrali jsme Amazon, protože věří naší komunitě a sdílí naše hodnoty i dlouhodobé vize. Pomůžou nám dostat se rychleji tam, kam chceme,“ vysvětluje Shear a dodává: „Většina věcí zůstane při starém. Zůstáváme v naši kancelářích, držíme si naši značku i zaměstnance. Nejdůležitější je, že si zachováme naši nezávislosti. Máme však podporu Amazonu a z toho plynoucí zdroje, díky kterým vám nabídneme lepší Twitch“.

Služba Twitch vznikla v roce 2011. Uživatelům umožňuje sledovat a streamovat videohry v reálném čase. Nyní má Twitch přes 55 milionů unikátních měsíčních uživatelů, kteří během července strávili sledováním her celkově přes 15 miliard minut. V meziročním srovnání se počet uživatelů služby zvýšil zhruba o 45 procent.

Zdroj: Twitch CTK

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama