twitter-ma-celosvetove-pres-310-milionu-uzivatelu
Novinka Twitter má celosvětově přes 310 milionů uživatelů

Twitter má celosvětově přes 310 milionů uživatelů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 7. 2016 22:00 1

Twitter, který zítra oslaví deset let od svého otevření se pro veřejnost, měl v prvním čtvrtletí letošního roku 310 milionů aktivních uživatelů. Z toho asi 254 milionů jich žilo mimo Spojené státy. Vyplývá to z odhadů odborníků.

Reklama

Twitter je bezplatnou službou, jejímž prostřednictvím si uživatelé mohou sdělovat vzkazy ve zprávách o délce do 140 znaků. Vůbec první pokusnou zprávu Jack Dorsey, jeden ze zakladatelů firmy, odeslal 21. března 2006, ale zpočátku byla služba pouze pro zaměstnance společnosti. Až 15. července téhož roku byl nový komunikační kanál nabídnut všem pod názvem Twitter, jenž vychází z anglického slovesa tweet, tedy pípat.

Nejsledovanější účet na světě má v současnosti zpěvačka Kate Perryová, jejíž účet následuje 89 milionů lidí. Na druhém místě je kanadský zpěvák Justin Bieber, jehož sleduje 83 milionů lidí.

V České republice se Twitter, na rozdíl od sociální sítě Facebook, dosud příliš nerozšířil, ačkoli i zde počet jeho uživatelů roste. Podle odhadů odborníků se dnes počet českých uživatelů Twitteru pohybuje kolem 300 000. Ze známých osobností má na Twitteru účet třeba Jaromír Jágr, kterého sleduje 276 000 lidí. Ještě lépe pak na tom je tenistka Petra Kvitova s 330 000 followery.

Twitter má celosvětově přes 310 milionů uživatelů
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama