twitter-ma-uz-pres-330-milionu-uzivatelu
Novinka Twitter má už přes 330 milionů uživatelů

Twitter má už přes 330 milionů uživatelů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 10. 2017 15:00

Twitter potvrdil, že počet aktivních měsíčních uživatelů přeskočil laťku 330 milionů. Mikroblog stále roste, i když ne tak rychle, jak si jeho majitelé přejí. 200 milionů aktivních uživatelů firma oznámila před pěti lety.

Reklama

Provozovatelé mohou být spokojeni také s hospodářskými výsledky za třetí čtvrtletí. Čistá ztráta ve třetím čtvrtletí klesla na 21 milionů dolarů ze 103 milionů dolarů ve stejném období loni. V přepočtu na akcii činila tři centy. Bez započtení jednorázových položek měl Twitter dokonce zisk, a to deset centů na akcii. Firma je proto ve výhledu na nacházející kvartál optimistická a věří, že se poprvé ve své historii dostane do zisku.

Twitter založil v roce 2006 programátor Jack Dorsey. U zrodu služby obecně označované jako mikroblog byli i jeho tehdejší spolupracovníci ze společnosti Odeo – Biz Stone, Evan Williams a Noah Glass.

Na Twitteru lidé komunikují prostřednictvím takzvaných tweetů, tedy zpráv s omezeným počtem znaků. Velkým příznivcem služby s modrým ptáčkem ve znaku je třeba americký prezident Donald Trump.

Twitter má už přes 330 milionů uživatelů
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama