tz-nejprestiznejsi-herni-turnaje-wgt-a-wcg-odehrany
Novinka TZ: Nejprestižnější herní turnaje WGT a WCG odehrány

TZ: Nejprestižnější herní turnaje WGT a WCG odehrány

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 10. 2010 20:00 2

Počátek měsíce října s sebou přinesl dva prestižní turnaje v počítačových hrách. A že bylo na co se dívat!

Reklama

Prvním bylo tuzemské World GameMaster Tournament, které se tentokrát konalo ve hře StarCraft 2, druhým pak World Cyber Games, které se uskutečnilo v americkém městě Los Angeles. Právě do USA se vypravili také 2 slovenští zástupci ve hrách TrackMania a FIFA 10. 2.října se do pražské herny BattleZone sjela téměř kompletní špička tuzemské StarCraft 2 scény, na finále turnaje s názvem WGT - StarCraft 2.

Pořadatelem turnaje byl herní portál Grunex společně se svými partnery a hrálo se o ceny za více než 21 tisíc. Za zmínku stojí zejména herní základní deska ze série Republic of Gamers od společnosti ASUS, která čekala na vítěze turnaje. Do offline finále se kvalifikovalo 20 nejlepších domácích hráčů, kteří prošli přes 10 online kvalifikací, které probíhaly na portálu Grunex.com. Za největšího favorita tohoto klání byl již od začátku považován hráč eSuby, Tomáš "PredY" Pospíšil. Turnaj ovšem s sebou přinesl nejedno velké překvapení.

TZ: Nejprestižnější herní turnaje WGT a WCG odehrány
i Zdroj: PCTuning.cz

Tomáš "PredY" Pospíšil budil zájem u všech svých protihráčů i diváků. (FOTO: Grunex.com)

Právě tento hráč byl jasným favoritem, nečekala se tedy žádná velká zaváhání z jeho strany. Opak byl ovšem pravdou, když již v prvních kolech play-off prohrál s hráčem z teamu Děravá Kapsa, Kačerem, a putoval tak do Looser Bracket. Přes Looser Bracket se sice dokázal vyškrábat až na stupně vítězů, lepší než třetí místo z toho ovšem nebylo. Do finálového klání tak překvapivě postoupila dvojice Kačer - Streetwalker. Právě druhému zmiňovanému se ovšem ve finálových kolech dařilo lépe a nepustil tak svého soupeře ke slovu. Zaslouženě si tak z tohoto turnaje odnáší první místo.

TZ: Nejprestižnější herní turnaje WGT a WCG odehrány
i Zdroj: PCTuning.cz

Trojice nejlepších v turnaji WGT - StarCraft 2. Zleva: PredY, Streetwalker, Kačer (FOTO: Grunex.com)

Celý turnaj se dle všech ohlasů povedl na výbornou, herní portál Grunex.com tak nemusí s dalším tak významným turnajem dlouho zahálet. Kompletní informaci naleznete na stránkách Grunexu, kompletní fotogalerii z akce následně na jejich stránce na Facebooku.

Jedná se o největší akci tohoto roku, která se uskutečnila v Los Angeles. Právě zde se utkali ti nejlepší hráči z nejpopulárnějších online her z celého světa. Od známého Counter-Strike 1.6 až po Guitar Hera 5. Chybět samozřejmě nemohli také zástupci naší herní scény, kteří se na finálový turnaj do LA dostali přes kvalifikaci, která se uskutečnila přibližně minulý měsíc v Brně. Jedná se o zástupce ve hrách TrackMania Nations Forever, Erika "hakkiJunior" Leštacha a hráče sportovní hry FIFA 10, Michala "bl4ck_p01nt" Polívku.

TZ: Nejprestižnější herní turnaje WGT a WCG odehrány
i Zdroj: PCTuning.cz

Do finále WCG se bl4ck_p01nt (uprostřed) dostal přes domácí kvalifikaci. (FOTO: PLAYzone.cz)

Právě tito dva hráči byli jedinými, kteří měli cestu i ubytování na tuto akci předem hrazené a dostalo se jim tak příležitosti reprezentovat naše barvy. Hráč závodní hry TrackMania, Erik "hakkiJunior" Leštach, se dokázal probojoval až na dělené 5-8.místo, které je v tvrdé konkurenci nejlepších jezdců světa obrovským úspěchem. Ještě o něco lépe ovšem dopadl slovenský hráč Michal "bl4ck_p01nt" Polívka, kterému se v simulátoru FIFA 10 podařilo prokopat až k nádhernému 3.místu a odváží si tak bronzovou medaili ze světového šampionátu počítačových her! Jeho umístění je tak obrovským úspěchem nejen pro něj a jeho domácí tým, ale také pro celou domácí herní komunitu!

Zdroj: TZ Grunex

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama