ubuntu-12-04-precise-pangolin-se-dockalo-prvni-alpha-verze
Software Novinka Ubuntu 12.04 Precise Pangolin se dočkalo první alpha verze

Ubuntu 12.04 Precise Pangolin se dočkalo první alpha verze

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

3. 12. 2011 09:00 19

Oblíbená linuxová distribuce se neustále vyvíjí a po nedávném vydání plné verze 11.04 s označením „Natty Narwhal“ zde máme náhled do té příští. Na co se můžeme těšit?

Reklama

Jedna z nejoblíbenějších distribucí linuxu se neustále vylepšuje a vývojáři již pilně pracují na chystané verzi s označením „Precise Pangolin“. Ta nyní vyšla v prvním alpha sestavení, které ukazuje jakýsi náhled do budoucnosti a umožňuje komunitě zapojit se do vývoje a testování. Vyzkoušet si jí může každý z vás, ale předem upozorňujeme na možné problémy a spoustu pádů, se kterými je potřeba počítat. Instalaci tak můžeme doporučit jen zkušenějším uživatelům, případně pak do virtuálního prostředí na vyzkoušení.

Ubuntu 12.04 Precise Pangolin se dočkalo první alpha verze
i Zdroj: PCTuning.cz

„...Ubuntu je africké slovo (ze zulštiny), které se obvykle překládá jako lidskost, nebo také jsem tím, čím jsem, díky lidem okolo mne...“ Zdroj: Ubuntu.cz

V nadcházející verzi se můžeme těšit na další vylepšení relativně nového rozhraní Unity a Ubuntu Software Center. Novinka se zatím nezbavila problému se spotřebou na strojích s čipy Sandy Bridge od Intelu, ale do vydání finálního sestavení je času dost. Ubuntu 12.04 jako první z rodiny pořádně zacílí na ARM architekturu, kde později svede boj o uživatele s chystanými Windows 8 a Androidem.

Ubuntu 12.04 Precise Pangolin se dočkalo první alpha verze
i Zdroj: PCTuning.cz

Novinka staví na kernelu 3.2 a vývojáři rovnou zakomponovali i testovací sestavení Firefoxu 9.0, takže je vše zatím jakýmsi testovacím balíčkem, který bude postupem času vyladěn do finální podoby. Další alphy se dočkáme 2. února 2012 a již koncem dubna bychom se měli dočkat stabilní verze. První alphu můžete stahovat na stránce cdimage.ubun­tu.com.

Zdroj: Ubuntu.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama