Umělá inteligence DALL·E 2 dokáže přetvořit slova v nevídané obrazy
i Zdroj: OpenAI
Novinka Umělá inteligence DALL·E 2 dokáže přetvořit slova v nevídané obrazy

Umělá inteligence DALL·E 2 dokáže přetvořit slova v nevídané obrazy

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

8. 4. 2022 14:20

Stačí napsat cokoli vás napadne a počkat si, co AI vytvoří. Lenochod na motorce? Písečné duny v lednici? Dalekohled Hubble v plechovce od párků hrající na klavír?

Reklama

Společnost OpenAI vyvinula druhou verzi umělé inteligence DALL·E a ta umí vskutku stvořit různorodou podívanou. Páteří celého systému je samozřejmě neurální síť, která se trénuje na skutečných obrázcích a jejich popiscích. Z toho pak dokáže odvodit a vytesat téměř libovolnou kombinaci. Malý problém ovšem způsobují nepřesné popisky, kdy na obrázku bude hroch a jako popisek bude uvedena třeba školka. Některé kombinace slov, kupříkladu zvíře a jeho přesný model (opice-makak) taky mohou způsobit umělé inteligenci bolehlav. 

Na ukázkovém videu ale DALL·E 2 pracuje zcela sebevědomě a krom vytvoření jakékoli nesmyslné koláže umí i upravovat stávající fotky. Můžete si tak třeba upravit účes, oblečení, nebo celou scénu předělat. Tam kde dřív musel úřadovat grafik a Photoshop, AI to zmákne za moment. Bohužel celý systém není pro veřejné pobavení, nýbrž pro vybrané učence. Snad se toho ale také dočkáme. Na stránce OpenAI si aspoň můžeme pár věcí vyzkoušet. Nebo mrkněte na Instagram, kde je pár šíleností už zobrazených.

Zdroj: openai

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama