Under The Waves vás rozesmutní a Lies of P potrápí vaše reflexy #HRY - 15. září
i Zdroj: Parallel Studio
Novinka Under The Waves vás rozesmutní a Lies of P potrápí vaše reflexy #HRY - 15. září

Under The Waves vás rozesmutní a Lies of P potrápí vaše reflexy #HRY - 15. září

Martin Zavřel

Martin Zavřel

15. 9. 2023 13:00

Podzimní herní sezóna se pomalu rozjíždí a nabízí první várku očekávaných her. Naši kolegové se podívali na zoubek podmořskému dobrodružství i strašidelné variaci na klasickou pohádku.

Reklama

Sám na dně oceánu

Under The Waves je nejnovějším přírůstkem do žánru “příběhových her pro dospělé”, které spíše než na hratelnost sází na psychologický rozměr a realistická životní dramata. Jedním z nejslavnějších zástupců tohoto žánru je “chodicí simulátor” jménem Firewatch, ve kterém se traumatizovaný muž rozhodne oprostit od civilizace prací osamělého “hlídače požárů" v odlehlých lesích. Under The Waves nabízí velmi podobnou zápletku.

Potápeč jménem Stan přijme práci osamělého hlídače podmořské ropné plošiny, aby se zde v klidu mohl vyrovnat se smrtí jeho dcery. Co ale začne jako relativně nevinná rutinní služba, to se postupně zvrhne v hodně vyhrocenou situaci, když bouře způsobí na stanici vážnou havárii a Stan navíc začne při svých podvodních výpravách spatřovat přízrak jeho dítěte. Hře se podívali na zoubek v recenzi kolegové z Hrej.cz, kteří byli bohužel poněkud zklamáni. Navzdory nevyužitému potenciálu příběhu ale hra dokáže okouzlit svojí atmosférou nebo třeba působivou hudbou.

Pinocchio jak ho neznáte

Korejské studio Round 8 se rozhodlo překlopit již tak docela ponurou pohádku o Pinocchiovi do vyloženě hororové polohy, ve které tato oživlá loutka musí řešit celé město, zaplavené vražednými loutkami a mrtvými lidmi. Aby té tísně nebylo málo, žánrově hra navíc spadá do tzv. soulslike škatulky, takže vás kromě strašidelné atmosféry potrápí také docela vysokou obtížností akčních pasáži, obzvláště při soubojích s bossy.

Kolegové z magazínu Zing.cz zpracovali souhrn zahraničních recenzí, podle kterých hra dopadla velmi dobře. Někteří dokonce udělili maximální známku. Poměrně zajímavým faktorem je skutečnost, že hra až nezvykle doslovně kopíruje úspěšný titul Bloodborne, po kterém obzvláště PC hráči dlouho neúspěšně volají, ale který už dlouhé roky zůstává exkluzivní pouze pro konzoli PlayStation 4. Lies of P vám tedy nepřímo nabídne možnost si tento stylový akční horor konečně na počítačích zahrát.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama