unik-z-qualcommu-novy-snapdragon-je-mnohem-rychlejsi-nez-konkurencni-cortex-a15
Novinka Únik z Qualcommu: nový Snapdragon je mnohem rychlejší než konkurenční Cortex-A15

Únik z Qualcommu: nový Snapdragon je mnohem rychlejší než konkurenční Cortex-A15

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

28. 4. 2011 11:00 7

Podle uniklých snímků bude mít nadcházející generace SoC čipů 1 až 4 jádra a o 23% vyšší výkon než konkurenční řešení.

Reklama

Kolegům ze serveru MobileTechWorld se dostala do rukou interní prezentace týkající se nadcházející generace SoC (system on chip) společnosti Qualcomm. Vzorky čipů MSM8270, MSM8930, MSM8960 a APQ8064 založené na architektuře Krait budou k dispozici v letošním roce, přičemž dorazí s jedním, dvěma, nebo čtyřmi procesorovými jádry na frekvenci do 2,5 GHz. GPU část by se měla skládat ze dvou, nebo čtyř jader. 

Únik z Qualcommu: nový Snapdragon je mnohem rychlejší než konkurenční Cortex-A15
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle snímků má být příští generace oproti současným Snapdragonům až pětkrát výkonnější, přičemž spotřeba enegie bude o 75% nižší! Ačkoli by měla být grafická část čipu postavená na nové generaci, nikde není zmínka o Adreno s označením 3xx. MobileTechWorld tak spekuluje, že se jedná o generaci grafického jádra Adreno 22x. To nic nemění na tvrzení Qualcommu, že grafický výkon je čtyřikrát vyšší, poskytuje „konzolový výkon“ a podporu pro 1080p displeje.

Únik z Qualcommu: nový Snapdragon je mnohem rychlejší než konkurenční Cortex-A15
i Zdroj: PCTuning.cz

Dočkáme se i podpory pro prostorový zvuk Dolby 7.1, snímání i přehrávání stereoskopického 3D, stejně jako LTE, 3G, WLAN, GPS, Bluetooth a FM připojení. Čipy prý budou podporovat až 20 megapixelový fotoaparát. Jeden ze snímků se zabýval porovnáváním výkonnosti příští generace Snapdragonu a konkurenčního Cortex-A15 SoC. Qualcomm očekává u svého řešení až o 23% větší výkon, přičemž spotřeba energie by měla být přibližně poloviční (47%) při stejném výkonu. Pokud tomu tak opravdu bude, bude mít Qualcomm opravdové eso v rukávu, na které bude konkurence jen těžko hledat odpověď.

Zdroj: Techspot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama