Unikají další fotografie chladiče RTX 4090 Ti, čtyři sloty zabere jak nic
i Zdroj: VallahExperte se svolením
Novinka Unikají další fotografie chladiče RTX 4090 Ti, čtyři sloty zabere jak nic

Unikají další fotografie chladiče RTX 4090 Ti, čtyři sloty zabere jak nic

David Jiránek

David Jiránek

26. 6. 2023 17:00 49

Prototyp chladiče pro grafickou kartu Nvidia GeForce RTX 4090 Ti opět koluje po internetu. Nové fotografie odhalují nejen mohutnost referenčního chladiče od Nvidie, ale i řadu netradičních detailů. Napájení karty by mělo probíhat přes 16pinový konektor umístěný na zvláštní desce.

Reklama

První fotografie referenčního chladiče nemalých rozměrů se objevily již v lednu. Po půl roce zde máme druhou várku s trochu detailnějším pohledem. Můžeme z nich vyčíst nejen fyzické rozměry, kde by si karta měla uzmout 4 sloty (a další na proudění vzduchu), ale i vnitřní strukturu.

Podle fotek to vypadá, že 16pinový konektor na napájení byl přesunut na menší základní desku otočenou o 90° vůči té hlavní. Jinak se kromě fyzických rozměrů referenční chladič výrazně neliší od již prodávaných karet ze série RTX 40. Na obrázcích si můžete všimnout označení RTX 4090, tedy bez Ti. To by naznačovalo, že šlo o jeden z prvních prototypů.

Vzhledem k faktu, že se první fotografie chladiče k dosud nepředstavené kartě objevily už před půl rokem, můžeme jen spekulovat, jak je to s vydáním a celkově finální podobou grafiky. Ostatně se spekuluje, zda tento model neměl vůbec dostat označení RTX Titan (Ada).

Chladič na fotkách se k uživatelům dostal skrze platformu Goofish, kde se přeprodává zboží z druhé ruky. Budoucnost této grafiky je velmi nejistá, ostatně v říjnu minulého roku jsme informovali, že Nvidia zrušila RTX Titan mimo jiné kvůli nadměrné spotřebě a zahřívání. Od té doby ale už nějaká doba uplynula.

NVIDIA prý zrušila RTX Titan architektury Ada, protože vyhazoval jističe a zdroj měnil skupenství
i Zdroj: NVIDIA

NVIDIA prý zrušila RTX Titan architektury Ada, protože vyhazoval jističe a zdroj měnil skupenství

Možná je to jen drb, možná ne, ale aby karta utavila zdroj a vyhodila jističe, případně ještě začala stravovat sama sebe, to…

12. 10. 2022 21:05
18
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama