Unikají detaily o nové generaci čipů Intel Panther Lake-H, co přinese?
i Zdroj: Se svolením společnosti Intel
Novinka Unikají detaily o nové generaci čipů Intel Panther Lake-H, co přinese?

Unikají detaily o nové generaci čipů Intel Panther Lake-H, co přinese?

David Švrček

David Švrček

24

Nová řada procesorů Intel Panther Lake-H slibuje až 28 jader a integrované grafiky Xe3. Založena bude na novém uzlu Intel 18A. Představí se v roce 2025.

Reklama

Intel chystá novou generaci procesorů Panther Lake-H, která by měla nahradit stávající Lunar Lake. Podle uniklých specifikací nabídnou procesory až 28 jader a integrované grafické čipy Xe3 Celestial s 12 jádry. Panther Lake využívá pokročilou technologii Intel 18A, s novými jádry Cougar Cove a optimalizovanými jádry Skymont, což slibuje vyšší efektivitu a výkon.

Intel 18A
i Zdroj: Intel
Intel 18A

Pět hlavních SKU procesorů, které se objevily díky leakerovi Jaykihnovi, zahrnuje různé konfigurace výkonu, s rozdíly v počtu jader iGPU. Dvě z těchto SKU nabídnou 25W TDP s různou konfigurací GPU – od čtyř do dvanácti jader Xe3. Nejvýkonnější varianty pak nabídnou až šest P-jader, osm E-jader a čtyři LP E-jádra, s vyšším TDP 28W a 45W.

Jedním z nejvýkonnějších modelů bude 45W varianta s šesti P-jádry, osmi E-jádry a čtyřmi LP E-jádry, doplněná o 12 grafických jader Xe3. Samozřejmě se specifikace mohou lišit, jedná se o pouhý únik. Odhalit se mají světu nové procesory v druhé polovině roku 2025.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama