Unreal Engine 5.3 vykouzlil téměř fotorealistickou krajinu pro špacír
i Zdroj: MAWI United
Novinka Unreal Engine 5.3 vykouzlil téměř fotorealistickou krajinu pro špacír

Unreal Engine 5.3 vykouzlil téměř fotorealistickou krajinu pro špacír

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

23. 11. 2023 14:30 58

Jen stále čekáme, kdy se podobné scenérie objeví i ve hrách. Zima za humny a hodilo by se mít možnost projít se v zeleném klidném lese místo depresivní a mdlé městské zástavby.

Reklama

Unreal Engine 5.3 už párkrát ukázal, že v dobrých rukou je to nástroj pro tvorbu úžasných světů. O pár demech stejného autora jsme tu již psali a vy jste měli možnost si je stáhnout a vyzkoušet na vlastní myš. Dnešní demo bohužel ke stažení není, ale není vyloučené, že se po nějaké době zpřístupní. Není ani oficiálně k dispozici v obchodu pro vývojáře, jde pouze o namlsání a ukázku toho, co je dnes možné vytvořit. A řekněme, že je toho dost. 

Kdybyste video zastavili, udělali screenshost a někomu ho ukázali, pochybuji, že by dotyčný zjistil, že jde o virtuální krajinu, nikoli o kus skutečné země. Autor v popisu zmiňuje, že jde o čtyři čtvereční kilometry procedurálně generované mapy s technologiemi jako Nanite, Lumen, dynamický vítr a další, včetně stovek různých objektů (stromů, keřů atd.). Výsledek je skutečně naprosto reálná procházka krásnou zelenou krajinou s rozličnými stromy, trávou, keři, tůňkami a vůbec je to nádhera. Vzhledem k tomu, co je nyní za okny venku, je to vítané rozptýlení. A jen pro upřesnění, demo běží ve 4K na RTX 4090. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama